Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Porin i ove godine u Biogradu

Autor: Jelica Farkaš

09.03.2010. 23:00
Porin i ove godine u Biogradu


Jučer je u prostorijama biogradske Gradske vijećnice potpisan ugovor o održavanju glazbene manifestacije Porin u Biogradu na moru. Ugovor su potpisali biogradski gradonačelnik Ivan Knez i Siniša Škarica. Grad Biograd je tako i službeno drugi put zaredom postao domaćin ovog najprestižnijeg godišnjeg susreta hrvatskih glazbenika.
Na konferenciji za tisak održanoj u povodu potpisivanja ugovora predstavljen je i autorski tim ovogodišnje manifestacije Porin 2010. Tako će ovogodišnju priredbu režirati Goran Kulenović, redatelj će biti Ivan Miladinov, zadužen za TV prijenos, dok je Ivica Propadalo scenograf priredbe.
Porin će se održati od 13. do 15. svibnja ove godine. Dobitnici će biti objavljeni 22. ožujka, a Porin za klasičnu glazbu će se kao i prošle godine održati u Šibeniku.
– Odabrali smo Biograd jer ima sve uvjete za održavanje manifestacije ovog tipa, a sudeći po prošlogodišnjem iskustvu sigurno smo da će sve proći u najboljem redu, rekao je Siniša Škarica.
Na jednom od koncerata u sklopu Porina bit će izvedene sve uspješnice dosadašnjih Porina, ali ovaj put u duetu. Tako će primjerice Oliver Dragojević svoju Cesaricu izvesti u duetu s Natali Dizdar.
Zbog štednje Porin će ove godine biti nešto jeftiniji nego inače, 900.000 kuna u čemu će grad sa svojim sponzorima participirati s oko 100.000.