Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Daruje se krv i prikuplja humanitarna pomoć

10.03.2021. 12:22


Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i dalje neumorno organizira dobrovoljna darivanja krvi.
Kako saznajemo od ravnatelja Šime Lisice, stanje zaliha krvi potpuno je uredno.
– Pritok doza krvi je zadovoljavajući. U siječnju smo prikupili 637 doza što je najveći doseg do sad. Ljudi dolaze, ostvaruju se i šire kontakti, volonteri predano rade na animaciji. Angažman volontera od velike je važnosti, objašnjava Lisica formulu uspjeha.
OB Zadar u posljednje vrijeme nema veću potražnju, a manje potrebe brzo, lako i efikasno se riješe.
Organizirana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Privlaci od 16 do 18 sati gdje je bio i očekivan odličan odaziv, a tom su prilikom, u povodu Međunarodnog dana žena, darivateljicama poklonjene ruže.
Osim toga, na društvenim su mrežama zahvalili svojim brojnim volonterkama.
– Među našim volonterima možemo se pohvaliti velikim brojem žena koje svakodnevno čine naš rad boljim. Ovaj dan je savršena prilika kako bismo im se svima zahvalili te svim ženama čestitali Dan žena, poručili su iz Crvenog križa Zadar.
Također, volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zadar i dalje obilaze obitelji koje su smještene na zadarskom području nakon što je razorni potres ugrozio njihove domove.
– Osamdeset obitelji se vratilo, sada na našem području boravi 20-ak obitelji. Njih obilazimo, nosimo im sve potrebno, hranu, higijenske potrepštine, obuću, odjeću, a Crveni križ pruža i psihosocijalnu podršku. Naši su volonteri bili četiri dana u Banovini, nosili su i tamo humanitarnu pomoć, govori Lisica.