Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dvorana na Višnjiku investicijska »meka«, gradit će se i Olimpijski bazen

10.03.2021. 12:18


Na oduševljenje velikog broja građana, popuštanjem mjera ŠC Višnjik je ponovno nudi sportskih i rekreativne aktivnosti. S obzirom da je popuštanje mjera još uvijek limitirano, željno se iščekuju promjene kako bi se funkcioniranje odvijalo u znatno normalnijim i adekvatnijim uvjetima.
U razgovoru s Denisom Karlovićem, direktorom ŠC-a Višnjik doznajemo kako je interes javnosti za sportskim aktivnostima u zatvorenim prostorima jako porastao s popuštanjem mjera te kako je strah od koronavirusa gotovo neprimjetan. Retrogradno gledajući, sam Centar nije toliko bio zakinut za aktivnosti na otvorenom, no zbog otegotnih okolnosti unatrag par mjeseci, onemogućeni su treninzi u zatvorenim prostorima, kao i vodenim aktivnostima. Zahvaljujući cjepivu i mjerama predloženim od strane Stožera, otvaraju se mogućnosti za nastavak i provođenje spomenutih aktivnosti.


Pridržavanje mjera, povratak rekreativaca
– Planira se organizacija sportskih natjecanja za ovo ljeto, početkom lipnja, no s obzirom da su to skupa ulaganja to uvelike ovisi o konačnom popuštanju mjera, jer nema smisla planirati nešto pod neizvjesnim okolnostima, kaže Karlović dodajući kako je za natjecanja bitna publika što je problem ne samo kod nas nego i u cijelom svijetu s obzirom na novonastale uvjete življenja.
– U najavi su košarkaški turniri, te Svjetsko prvenstvo u odbojci krajem kolovoza. O organizaciji koncertnih događanja zasada nema govora. Rejting ŠC-a Višnjik nije nimalo opao, jer što se Zadrana tiče, Višnjik je i dalje ostao apsolutni hit, ističe Karlović dodajući ponosno kako je Dvorana opravdana investicijska »meka« grada Zadra s naznakom za daljni progres. Karlović podsjeća kako je za njeno postojanje zaslužan Božidar Kalmeta, koji je, kaže Karlović, od samog početka gurao ovaj projekt, a sada je jako važno strateško upravljanje u svim njenim segmentima kako bi se osigurao kontinuitet njenog napretka.
– Dvorana je jedan od sadržaja koji je gradu Zadru upravo trebao. Zahvaljujući pravim strateškim odlukama, ona je nesumnjivo najuspješniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj, zaključuje Karlović, pojasnivši kako se iščekujući daljnje popuštanje mjera, zasada treninzi za profesionalne sportaše i rekreativce odvijaju još uvijek pod određenim mjerama s time da su beskontaktni treninzi dozvoljeni samo sportašima, ali ne i rekreativcima.
– Treninzi se odvijaju normalno u zakazanim vremenskim terminima s pauzom od 15 minuta između svakog treninga radi postupka dezinfekcije i pripreme za iduću trening grupu. Prisutni se pridržavaju svih predloženih mjera prevencije, dok je Centar opremljen dezinfekcijskim sredstvima za higijenu ruku te zaštitnim maskama. Osoblje Centra u zatvorenim prostorijama nosi zaštitne maske i rukavice, dok vježbači nisu obavezni za vrijeme treninga nositi maske te se ponašaju na uobičajeni način, kaže Karlović ističući kako se redovito mjeri temperatura svakog sudionika, te provode testiranja.


Projekt olimpijskog bazena
Na pitanje kako sportaši reagiraju na cijepljenje protiv COVIDA-19, Karlović odgovara kako nema saznanja, ali smatra kako je to jedini efikasni način za normalno odvijanje života. Dodaje, kako bi se i on cijepio. Radno vrijeme Centra je svakim danom od 07 do 23 sata.
– Da nije samo velika želja za nastavkom treninga kod profesionalnih sportaša i uhodanih klubova, dokaz je i povećani interes mlađe dobne populacije Zadrana i roditelja koji su jedva dočekali da se vrate treninzi, govori Karlović naglasivši kako je sjedilački način, života na koji nas je primorala pojava koronavirusa, ograničio sportski duh djece koja su treninge zamjenila računalima pa su roditelji jedva dočekali popuštanje mjera kako bi se djeca vratila zdravijem stilu života.
– Svi parametri ukazuju na zadovoljstvo građana postojećom organizacijom rada i sadržajima. A da se nazire svjetlija i optimističnija budućnost ŠC-a Višnjik, pokazuje i inicijativa gradonačelnika Branka Dukića za izgradnju Olimpijskog bazena čija projektna dokumentacija je odrađena, a trenutno se čeka građevinska dozvola. Projekt bi trebao stvoriti jednu jedinstvenu cjelinu kojom će se zatvoreni bazenski kompleks povezati s otvorenim bazenom. Na taj način, pružili bi se bolji uvjeti svima onima koji se žele baviti vodenim sportovima, zaključuje Karlović.
 
Marija PALEKA