Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Luka Perinić još jednom u utrci za načelnika Vrsi

10.03.2021. 11:24


Načelnik Općine Vrsi, Luka Perinić najavio je kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja ove godine. Luka je, kao potpuni politički anonimac i »čovik iz mista« prije četiri godine pomrsio račune jednom dotrajalom načinu obavljanja javnih poslova te s nezavisnom listom mladih dobio povjerenje sumještana. Kako navodi, cilj mu je dovršiti započete projekte te u dogledno vrijeme realizirati nove, koji su već u pripremi.
– Prije četiri godine obvezali smo se našim mještanima da u Općini Vrsi prestaje polarizacija društva zbog političkih stavova, a nastupa zajedništvo i potpuna sloboda govora. Smatram kako smo maksimalno iskoristili vrijeme te jasnom vizijom napretka pokrenuli rast te razvoj Vrsi i Poljica, odlučno navodi načelnik Perinić, prisjećajući se nekih projekata koji su realizirani u ovom mandatu.
– Cijela zajednica je zbog izgradnje aglomeracije Nin- Privlaka- Vrsi jedno veliko gradilište ali s tim stvaramo preduvjet za daljnju urbanizaciju i revitalizaciju. Simultano s projektom aglomeracije provodimo velika ulaganja u osnovnu infrastrukturu te pripremamo i provodimo niz EU projekata. Drago mi je što smo izgradili mrtvačnicu u Poljicima za koju su mještani godinama slušali prazna obećanja, bez konkretnih pomaka. Također, u tijeku su radovi na novom školskom igralištu pored mjesne škole u Vrsima, a vjerujem kako će do ljeta igralište biti spremno za korištenje, kaže Perinić.
Općina Vrsi poznata je po velikom izdvajanju za socijalnu politiku, a za mandat Luke Perinića vežu se bogate naknade za novorođenčad, što je prošlih nekoliko godina pomoglo povećanom broju mladih obitelji koje su odlučile ostati živjeti u Vrsima i tu zasnovati obitelj.
– Od početka mandata posebno smo se fokusirali na djecu i mlade koji su naša budućnost. Osiguravamo besplatan vrtić, pribor za likovnu i tehničku kulturu te stipendije za srednjoškolce i studente. Nismo zaboravili ni umirovljenike, koji svake godine ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 500 kuna, koja je jedna od najvećih u Zadarskoj županiji, ističe aktualni načelnik.
Perinić naglašava kako i na ove izbore izlazi kao nezavisni kandidat kojem je jedini prioritet općina Vrsi i zadovoljstvo mještana, bez ikakvih stranačkih ambicija. Prije četiri godine pobjedu je izborio u drugom krugu, a bio je jedan od najmlađih načelnika u Hrvatskoj. Danas, četiri godine stariji i iskusniji odvažno kreće po povjerenje stanovnika općine Vrsi, a hoće li odobiti priliku završiti započeto, ostaje nam vidjeti sredinom svibnja.
 
Toni PERINIĆ