Vlatka Pehar - Matić o statusu žena kroz povijest

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U sklopu obilježavanja Dana žena Narodnog muzeja Zadar
Međunarodni Dan žena prilika je za ispitati odnose prema ženama koji su eventualno opterećeni odgojem, društvenim mentalnim stanjem ili plod osobnih negativnih stavova u odnosu prema ženi. Žene u životu svakog društva snose, u najmanju ruku, istu odgovornost kao i muškarci, zaključila je na kraju Pehar - Matić
Vedran SITNICA
Odazvale su se Zadranke iz različitih područja djelatnosti

U Koncertnoj dvorani Kneževe palače, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena, održano je ugodno druženje s Vlatkom Pehar - Matić, poznatim licem iz turističkog života Zadra i dobitnicom nagrade Nasmiješeno sunce 2017. u kategoriji najboljeg turističkog vodiča.

Druženje je proteklo u znaku smijeha I glazbe za koju je bila zadužena Nela Šarić uz pratnju Blanke Aždajić Medić.

- U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena, Narodni muzej me pozvao na jedno neformalno druženje sa zadarskim ženama. Druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi, a odazvale su se Zadranke iz različitih područja djelatnosti, rekla je Pehar - Matić dodavši da je kao interpretatorica kulturne baštine kroz priču iznijela povijesni prikaz statusa žena, kao i zanimljivosti vezane uz obilježavanje Međunarodnog dana žena.

Pehar - Matić je posebno istaknula radost zbog dr. sc. Radomira Jurića koji je dolaskom iskazao podršku ženama.
- Ugodno iznenađenje bio nam je posjet prof. dr. sc. Radomira Jurića, koji me, kao moj mentor, prije dva desetljeća poticao da promičem kulturnu baštinu našega grada i županije, istaknula je Pehar - Matić.

Ugodnu atmosferu, svojim su nastupom uveličale zadarska sopranistica svjetskog glasa Nela Šarić uz pratnju na klaviru profesorice Blanke Aždajić Medić. Izvele su prekrasnu skladbu naše hrvatske skladateljice Dore Pejačević te time dodatno obogatile ovu žensku večer.
- Međunarodni Dan žena prilika je za ispitati odnose prema ženama koji su eventualno opterećeni odgojem, društvenim mentalnim stanjem ili plod osobnih negativnih stavova u odnosu prema ženi. Žene u životu svakog društva snose, u najmanju ruku, istu odgovornost kao i muškarci, zaključila je na kraju Pehar - Matić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno