Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Društveni dom vrijedan 2,6 milijuna kuna

Autor: Velimir Brkić

09.04.2010. 22:00
Društveni dom vrijedan 2,6 milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Izgradnjom društvenog doma svoj će kutak pronaći svi naraštaji mještana. Pored polivalentne dvorane u društvenom domu se nalaze i prostorije za ured mjesnog odbora, čitaonica, dječja igraonica te atrij s pripadajućim drugim sadržajima, kazao je načelnik Lončar


Točno godinu dana od početka izgradnje završeni su radovi na zgradi društvenog doma u Suhovarima. Vrijednost radova iznosi 2,6 milijuna kuna, od čega Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financira 80 posto, a ostatak Općina Poličnik. Projekt je izradila projektantska kuća Bramas d.o.o. iz Zadra. Radove je izvela tvrtka Bogović Gradnja iz Poličnika, a nadzirao ih je Idassa Commerce iz Zadra.
– Društveni dom ima bruto površinu od 310, dok je neto korisna površina 274 metra četvornih. Izgradnjom društvenog doma svoj će kutak pronaći svi naraštaji mještana. Pored polivalentne dvorane u društvenom domu se nalaze i prostorije za ured mjesnog odbora, čitaonica, dječja igraonica te atrij s pripadajućim drugim sadržajima, kazao je načelnik Davor Lončar koji je prije 15 godina preuzeo “kormilo” općine i od gotovo neugledne sredine bez izlaza na more stvorio jednu od najperspektivnijih općina u Hrvatskoj.
Zgrada novog društvenog doma se radila na temeljima stare zgrade, neposredno pored zgrade osnovne škole.
Naime, zubom vremena i ratnim događanjima na ovom području tijekom Domovinskog rata bila je znatno oštećena statika stare zgrade, koja se na izričiti zahtjev stručnjaka morala do temelja srušiti. Stara i ruševna zgrada zaista je bila opasna za život prolaznika. Na upriličenoj prigodnoj svečanosti prije godinu dana kamen-temeljac su zajednički postavili ministar Božidar Kalmeta, zadarski župan Stipe Zrilić, načelnik Davor Lončar, tadašnji predsjednik OV-a Dario Buljat te predsjednik MO Suhovare Ivica Ukalović.
– Svečano otvaranje Društvenog doma upriličit ćemo u roku mjesec dana, čim se do zgrade društvenog doma završi izgradnja mini sportskog centra sa višenamjenskim asfaltnim igralištem, boćalištem, tribinama i reflektorima, najavio je Lončar.