Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Što se dobije kad tolerantni vatrogasac vodi srčane bolesnike? Odgovor: KK Zadar!

10.05.2019. 11:41
Što se dobije  kad  tolerantni  vatrogasac  vodi srčane  bolesnike?  Odgovor: KK  Zadar!


Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba. Iako često korišten u  sličnim prilikama ovaj dijalektni frazem najprikladnije opisuje ono što  su prikazali košarkaši Zadra u drugoj utakmici polufinala doigravanja  protiv Cedevite, izgubivši s čak 39 razlike. Štoviše, dojam je da se Zadrani  nisu ni pojavili u srijedu na parketu Draženovog doma, jer su umjesto  kakvog-takvog otpora hrvatskom prvaku zapravo tek odglumili stative  pored kojih su Cedevitini igrači radili što su god htjeli. Prosto rečeno,  momčad Slavena Rimca je imala tu privilegiju odraditi osrednji trening,  a zapravo se radilo o dvoboju prve i četvrte momčadi iz osnovnog dijela. 
Jednosmjerna utakmica
Čak, se i prije odlaska put metropole otvoreno najavljivalo da se može  uzvratiti Cedeviti istom mjerom, spominjao se dalmatinski dišpet i divlji  Zadar, no igrači pod vodstvom Ante Nazora ostavili su pak najgori dojam  ove sezone (što nimalo nije lako) i potvrdili da je prva utakmica izgubljena u produžetku bila tek iznimka koja potvrđuje pravilo. A u pravilu ove  sezone Zadar izgleda jako loše što je konstatirao i sam Nazor nakon novog rezultatskog debakla njegovog tima.
– Čestitam Cedeviti koja je pokazala ozbiljnost. Bila je ovo jednosmjerna utakmica, a mi smo igrali praktički u ritmu srčanog bolesnika. Na trenutke sam zaista bio šokiran i na trenutke me bilo sram što moja  momčad tako izgleda – kad s takvom izjavom trener jedne momčadi započinje analizu prethodno završene utakmice onda ova sljedeća definitivno zvuči još čudnije.
– Nadam se da ćemo skupiti glave i utakmicu u Zadru odraditi na tragu  prve. Ovakve se stvari ne smiju događati jer je izgledalo da smo ovdje  došli na izlet – izjadao se Nazor po tko zna koji put tijekom ove 'ajme  majko' sezone, pa su pitanja nekih novinara vezana za taktičke i kadrovske postavke u igri Zadra bile pomalo i besmislene. Jer iako je Nazor krenuo u utakmicu bez Božića i Žorića, a ostao jako brzo bez Littlea kao i  kasnije bez Marića, prevladava dojam da mu ne bi pomoglo na pravi put  izvesti ovu momčad i da može koristiti usluge npr. Hardena ili Duranta.
Oscilacije
– Mislio sam malo opteretiti Stipanovića Krajinom i dati mu šansu da u  kontakt igri pokaže da možemo računati na njega. Žorić je posljednju  utakmicu igrao 35 minuta i trebala mi je neka varijanta da ga odmorim. S  druge strane, odlučio sam se za Brzoju i Vukovića da dobijem u skoku i  šutu u odnosu na tu prvu utakmicu. Ali, nije bitno tko započinje. Mi smo  zapinjali u svakom bloku i protivnik je od samog početka permanentno  gradio prednost što nas je na koncu i koštalo – dodao je trener Zadra i  podsjetio koliko ga cijele sezone skupo koštaju kao i sve navijače te već  opjevane oscilacije koje izlaze na vidjelo iz svih pora njegove momčadi.  Bez razlike, bilo to na terenu ili u svlačionici.  
– Veliki su problemi. Nije možda ni trenutak sada to reći, možda treba  pričekati kraj sezone. Došao sam kao vatrogasac i na neki način više toleriram ovu momčad nego je vodim jer sam procijenio da drugog puta  nema i da je to jedini način da se iščupamo iz tih problema. Visio nam je  ostanak i mislio sam da sam bio u pravu, što je na koncu i potvrđeno.  Treba ovo izgurati do kraja i onda podvući crtu te reći određene stvari –  zaključio je Nazor.


 


 




 


 


Vuković: Trebamo se dovesti u red  do treće utakmice


Jedina lijepa vijest za Zadrane nakon minus 39 jest ta da nije s tim porazom  srušen onaj neslavni rekord kojeg im je također podarila Cedevita 2016. godine kad  su na istom mjestu zaleđeni na minus 58 (120:62). Ovu srijedu Cedevita je limitirala zadarski napad na tek 57 poena, pa ne čudi što nijedan igrač Zadra nije završio  utakmicu s dvoznamenkastim učinkom. Najbliži je tom uspjehu bio Domagoj Vuković s 9 poena, no taj podatak ga i nije baš oraspoložio.


– Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Nastavili smo u ritmu u kojemu smo završili posljednju utakmicu, u ritmu u kojemu smo u Zadru odigrali produžetak i to nije dobro. Stvarno nismo zadovoljni. Još uvijek smo vruće glave i stvarno se nadam  da ćemo se uspjeti dovesti u red da sutra pokažemo lice koje smo imali većim dijelom prve utakmice – kazao je Vuković.


 


 


Agresivnost lijek za umorni Zadar


Zadovoljstvo u svlačionici hrvatskog prvaka je sve veće. Kako i ne bi kad su prvog  postavljenog Zadra praktički arhivirali, iako se još ima igrati najmanje jedna utakmica. S 2-0 i plus 39 iz ove druge utakmice Slaven Rimac može zadovoljno trljati rukama.


– U samoj pripremi utakmice rekao sam da želimo biti agresivni od prve sekunde.  Zadru je ovo, realno govoreći, sedma ili osma utakmica u posljednja tri tjedna. Treba  istaknuti i određenu mentalnu potrošnju koju su imali u utakmicama protiv MZT-a i  u zadnjem susretu protiv nas. Pogodili smo dosta šuteva, a oni nisu pogodili niti jedan otvoreni, a tada nije lako igrati. Bez obzira na to što je Zadar večeras bio u podređenom položaju, mislim da nas u subotu očekuje drugačija utakmica gdje ćemo  morati odgovoriti na pravi način – kazao je trener Cedevite.


 


 


Krušlin: Pokazali smo snagu  momčadi


Junak Cedevite u pravoj 'kamilici' koja se mogla vidjeti u drugoj polufinalnoj utakmici bio je Filip Krušlin. Namjestio je nišanske sprave u odnosu na prvi dvoboj na  Višnjiku i doslovno istorpedirao zadarski brod s 23 poena i pet trica iz devet pokušaja.


– Od starta smo, izuzev prvih par minuta, odredili ton utakmice i zasluženo slavili.  Doduše, nismo očekivali da će biti ovako lako, ali smo očekivali bolje naše izdanje u  odnosu na prvu utakmicu te smo s tom vjerom računali. Naša dva nominalna nositelja su danas ukupno zabila tri poena. Ramo nam je danas odigrao nešto bolju partiju, no to je snaga momčadi. Najbitnije je da samo pobijedili, a od same utakmice  ovisi tko će iskočiti – kazao je Krušlin.