Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Višnjikom zavladali zajedništvo i igra

10.05.2019. 12:41
Višnjikom zavladali zajedništvo i igra


Olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije održan je jučer na terenima Športskog centra Višnjik. Mali olimpijci, skupa sa svojim odgajateljicama, preplavili su sportske terene, spremni da odmjere snage u raznim disciplinama. Ukupno 640 djece sudjelovalo je na 18. olimpijskom festivalu, a rasporedili su se u 16 ekipa s po 40 djece u svakoj. Pobjednici prošlogodišnjeg festivala,  ekipa iz Dječjeg vrtića Višnjik podigla je olimpijsku zastavu, a nakon izvođenja nacionalne himne zapalili su olimpijski plamen.
Kao predstavnik Zadarske županije okupljene je pozdravio Ivan Šimunić, pročelnik za društvene djelatnosti.
– Na Višnjiku se svaki dan okuplja mnoštvo Zadrana, rekreirajući se i brinući za svoje zdravlje. Draga djeco, s obzirom da nestrpljivo čekate početak natjecanja, htio bih vam  svima poželjeti puno uspjeha, poručio je Šimunić.
Olimpijski festival otvorio je Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra također poželjevši svima puno dobrih rezultata.
– Višnjik je svakodnevno mjesto okupljanja mnogih sportaša, rekreativaca, obitelji s djecom. Danas je Višnjik vaš, držite se danas, a pobjednicima želim da jednog dana sudjeluju i na pravoj olimpijadi, poručio je Dukić. On je došao podržati male olimpijce skupa sa svojim suradnicima.
Na festivalu je, dakle, sudjelovalo 16 ekipa. Iz Dječjeg vrtića Radost sudjelovale su ekipe Višnjik, Bili brig, Grigor Vitez, Voštarnica i Vruljica. Iz Dječjeg vrtića Sunce ekipe Ciciban, Jazine, Smiljevac i Maslačak. Zatim ekipa Bubamara iz Benkovca, Biograd, ekipa Frizbi koja se sastojala do dva vrtića, Žuto pače i Bubamara, potom ekipa Maruškica iz Škabrnje, te ekipe Školjkica, Sniježići i Zvjezdice.
Svi oni natjecali su se u atletici i malom nogometu. Natjecanje iz atletike obuhvaćalo je 50 metara, skok u dalj iz zaleta, bacanje loptice i štafeta 4×25. Zanimljivo je bilo gledati mališane kako ulažu veliki napor u svladavanje disciplina. Iako niskog rasta i male fizičke snage, dječaci i djevojčice su se doista potrudili i dali sve od sebe u malom nogometu. Prevelike tuge kod gubitnika nije bilo, jer svima je najvažnije bilo sudjelovati. Upravo taj duh vladao je jučer Višnjikom, zajedništvo i igra. A uza sve to zdravlje, jer u pauzi se jelo voće i pila voda.
Bez obzira na to tko je pobjedio, jednu stvar su dobili svi, medalju za sudjelovanje. I to je vrtićancima bilo najvažnije, znati da su sudjelovali u olimpijadi. Upravo kako im je i pisalo na majicama, "i ja ću jednom biti olimpijac".