Nino: Sritan san jer opet mogu svirati!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika katarina.ergovic
Najpoznatiji ulični svirač opet na Kalelargi
Ova korona me je uništila, nisan smija svirati, a sad je sve po staromu, radosno će Nino
Marina VLAKIĆ
Nino harmonikaš - zaštitni znak Kalelarge

Malo je tko prošao Kalelargom, a da najpoznatijem zadarskom uličnom sviraču, Ninu, nije ubacio koji šold u kutiju za cipele.
Razgalilo je Nina proljetno sunce, ali još više činjenica da opet može svirati na svom kantunu na Kalelargi, i to ne slučajno odabranom, već onom ispred izloga ženskih kupaćih kostima.

- Tu mi je najlipše, iman lipi pogled, a i prodavačice su ljubazne. Više me niko ne tira i sad san najsritniji na svitu..., kazao nam je Nino uz veliki osmijeh.

Šićenik Doma za odrasle Sv. Frane odavno je zaštitni znak Kalelarge jer svojom harmonikom uveseljava i domaću i stranu čeljad. A harmonika je posebno odzvanjala jučer jer se Nino vratio nakon zabrane sviranja koju je, kaže nam, dobio zbog mjera protiv korone kada mu je zabranjeno sviranje.

Teško je to Ninu palo jer svirka mu hrani ne samo dušu, nego osigura i ono za što inače nema novca - toliko željeni cigaret. Dok su mu stranci u kartonsku škatulu ubacivali kune, Nino kaže kako mu je »svirka život« te mu krati dane u Domu u kojemu je još od davnih osamdesetih.
- Tamo mi je lipo i svi se brinu za nas, ali sviranje mi je život. Ja van bez harmonike ne mogu... Ona mi je ka zrak što ga dišen, moja najbolja prijateljica. I onda sritan ja, sritni Zadrani i turisti. Svima nam je lipo i harmonika ti dušu otvori, radosno će Nino.

Dok smo pričali, jedan mladi Zadranin u kutiju mu je ubacio 10 kuna dobacujući »Bravo Nino«, na što se je starcu osmijeh razvukao od uha do uha.
- Lipi naš svit... Neš’ nikad biti gladan uz njih. Sad će Nino lipo sebi kupiti kutiju španjuleta i pravac na obid. Ova korona me je uništila, nisan smija svirati, a sad je sve po staromu... A koja ura ste rekli da je ? Podne?! Ajme, meni, bižin ća, zvonu zvona, uteć će mi obid..., povikne Nino, uzme svoju harmoniku, kupi španjulete, pa ravno na obid.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)