Ante Zubović je novi-stari predsjednik Općinskog vijeća Kolan

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Tolerantna atmosfera i međusobno uvažavanje
Vjerujem da ćemo svi zajedno imati dobru i kvalitetnu suradnju. Dakako, ne možemo uvijek svi misliti isto, međutim siguran sam da nam je svima isti cilj, a to je još bolja i još ljepša Općina Kolan, kazao je Ante Zubović, novi-stari predsjednik OV-a
Velimir BRKIĆ
Općinski vijećnici s pročelnicom Lorenom Šugar i načelnikom Šimom Gligorom

Ante Zubović je novi-stari predsjednik Općinskog vijeća Općine Kolan. Tako su na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u svečanoj sali na katu Općinske uprave rezultatom 4 za i 3 suzdržana odlučili vijećnici OV-a u kojem, s obzirom na protekli saziv, umjesto 9 sada ima 7 vijećnika.
- Iznimno sam ponosan na dužnost predsjednika Općinskog vijeća na koju sam ponovno izabran, zahvaljujem na povjerenju. Vjerujem da ćemo svi zajedno imati dobru i kvalitetnu suradnju. Dakako, ne možemo uvijek svi misliti isto, međutim siguran sam da nam je svima isti cilj, a to je još bolja i još ljepša Općina Kolan, kazao je Ante Zubović.

Sjednica za ogledni primjer

Većinska koalicija HSP-MOST-SU je za predsjednika predložila Antu Zubovića, a za zamjenika Jelenu Škodu Baričević, koja je vijećnica umjesto novog načelnika Šime Gligore, nositelja koalicijske liste navedene koalicije. Opozicija HDZ-DHSS je za predsjednika iz svojih redova predložila vijećnika Josipa Zubovića, a za zamjenika Marija Baričevića, vijećnika vladajuće koalicije.
Treba naglasiti, za razliku od sjednica u proteklom sazivu Općinskog vijeća, konstituirajuća sjednica je protekla u nadasve tolerantnoj atmosferi i međusobnim uvažavanjem, štoviše prijedloge opozicije pozicija je prihvatila. Sjednicom je koordinirala općinska pročelnica Lorena Šugar, dok je zapisnik vodio pravnik Petar Šupraha.
Dosadašnji načelnik Marin Pernjak, odsad predsjednik Kluba vijećnika HDZ-DHSS u Općinskom vijeću, čestitao je novoizabranom načelniku i četvorici vijećnika HSU-MOST-SU na izbornoj pobjedi te im zaželio uspjeh u radu.

Stabilna i čvrsta općina

- Kao oporba u Općinskom vijeću nas tri vijećnika bit ćemo konstruktivni te zajedno raditi na boljitku naše zajednice, kao i do sada, rekao je Pernjak.
Kao HDZ-ov načelnik Pernjak nije imao većinu u prethodnom sazivu Općinskog vijeća, a kako nije izglasan proračuna i odluka o privremenom financiranju raspušteno je Općinsko vijeće te je Vlada RH za povjerenicu imenovala Jadranku Šuprahu.
- Iza nas je ostala stabilna i financijski čvrsta općina o čemu svjedoči i stanje na računu: 660.049,41 kuna (HPB), 24.531,94 kuna (Partner banka), stanje blagajne 3.420,53 kuna. Dospjele i nedospjele obveze prema Općini iznose: 4.940.594,56 kuna, dok potraživanja prema Općini iznose 1.087.642,44 kuna, navodi Pernjak.
Uz sve poteškoće s kojima su se suočili, kaže on, dvije izgubljene presude iz prošlih vremena koje Općinu koštaju 140.000,00 kuna svaki mjesec, koje su morali rješavati, uvijek su im na umu bili dobrobit zajednice i njenih žitelja.
- Nadamo se da će nova vlast imati isto na umu, a mi ćemo kao oporba biti konstruktivni i nastavit ćemo raditi isto kao i dosada: uvijek za napredak naše općine i svih koji u njoj žive i rade, naglasio je Pernjak.

Proračun i turistička sezona

Novi načelnik Šime Gligora je rekao kako će se stvarno financijsko stanje utvrditi analizom ugovora i financijskog stanja u općinskim ustanovama te revizijom općinskog poslovanja.
- Već od prvog dana krenuli smo s radom, organiziranjem i pripremanjem Općine Kolan za predstojeću turističku sezonu te s aktivnostima vezanim za konstituiranje Općinskog Vijeća i pripremom proračuna u čemu očekujemo podršku i suradnju svih vijećnika, poželio je Gligora te istaknuo cilj i zahvalu.
- Izbori su prošli i bez obzira na njihov ishod, pred nama svima je obveza da se zajedničkim radom posvetimo dobrobiti stanovnika Općine Kolan, poručio je Gligora, koji se zahvalio biračima na izboru za načelnika.
Pred njima su, kaže on, četiri godine rada na dobrobit Općine Kolan.

Osigurati bolji životni standard

- Možete biti sigurni u to da ću dužnost načelnika obavljati časno i odgovorno na dobrobit svih općinskih žitelja. Treba nam zajedništvo jer samo tako možemo osigurati bolji životni standard svih općinskih žitelja, jedino tako možemo naprijed. Dali ste mi povjerenje, krenimo zajedno u bolju budućnost, pozvao je Gligora.
Kad je riječ o projektima, najviše zamjerki ima na pripremu turističke sezone, ponajviše na neuređenost plaža.
- Glavna turistička sezona je pred vratima, moramo sve učiniti da spremno dočekamo naše goste, rekao je Gligora.
- Vrlo brzo, za dva tjedna ćemo na sjednici OV-a usvojiti ovogodišnji proračun. Pozivam opoziciju da svojim prijedlozima sudjeluje u prijedlogu proračuna. Potrebna nam je financijska stabilnost s vlastitim prihodima te apliciranjem na nacionalne i EU projekte, zaključio je Šime Gligora.

Ravnopravni u upravljanju komunalnom strukturom

U zapisniku o primopredaji dužnosti između Marina Pernjaka i novoizabranog načelnika Šime Gligore istaknuto je kako je bivši načelnik ostavio 55 završenih projekta te 24 započeta projekta od čega 9 projekata ima ishođenu građevinsku dozvolu.
- Prvi smo iskoristili blagodati EU fondova kojima smo sufinancirali 3 naša projekta, započete su izmjene i dopune PPU-a općine Kolan te UPU Kolanjskog Gajca, UPU-a ugostiteljsko-turističke zone Mandre Zapad 1 i Mandre Zapad 2. Nakon 17 godina riješili smo udjele između Grada Paga i Općine Kolan (Komunalno društvo Pag, Čistoća Pag, Pag 2 i Južno ogranak Senj). Rješavanjem ovog problema otvorili smo novi put prema boljoj distribuciji vode, kvalitetnijem zbrinjavanju otpada te boljem održavanju infrastrukture budući da je ovom podjelom Općina Kolan postala ravnopravna stranka u upravljanju komunalnom strukturom, kazuje Pernjak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)