Jadrolinija predstavila platformu E-Chain za održivu mobilnost na jadranskom području

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Finalna konferencija
Autor: 
Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interestate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Grad Split, Rathmann d.o.o., Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet i Jadrolinija koja je organizator ovog javnog događaja
E-CHAIN pilot projekt je pokazao mogućnost online usluge prema održivom putničkom transportu

U Grand hotelu Bonavia održano je predstavljanje i finalna konferencija projekta E-CHAIN naziva „PLATFORMA E-CHAIN ZA ODRŽIVU MOBILNOST NA JADRANSKOM PODRUČJU – inovativno rješenje za promicanje održivog protoka putnika između Italije i Hrvatske“.

Interreg E-CHAIN projekt (Enhanced Connectivity and Harmonization of data for the Adriatic Intermodal Network), predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te okuplja 10 partnera iz Hrvatske i Italije.

Vodeći partner projekta je Municipality of Ancona, a ostali partneri su Amatori Interestate S.R.L., Brusutti S.R.L., G.M.T. S.P.A., University of Trieste, Prosoft d.o.o., Grad Split, Rathmann d.o.o., Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet i Jadrolinija koja je organizator ovog javnog događaja.

Glavni cilj E-CHAIN projekta je unaprijediti povezanost i usklađivanje podataka za jadransku intermodalnu mrežu, kroz realizaciju modularnog integriranog softvera (E-CHAIN platforma) za upravljanje intermodalnim prometnim uslugama u lučkim područjima za putnički promet.

Kako bi unaprijedio trenutnu situaciju, E-CHAIN projekt usredotočit će se na pružanje novih usluga kao što su poboljšani lučki multimodalni informacijski sustav za putnike, sustav prodaje karata integriran s drugim načinima prijevoza i napredni turistički marketinški sustav za operatore.

E-CHAIN pilot projekt je pokazao mogućnost online usluge prema održivom putničkom transportu te nudi mogućnost daljnjeg razvoja i unapređenja platforme.

Trajanje projekta je od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2022. godine. Projekt E-CHAIN sufinanciran je iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

Projekt su predstavili:

Marco Cocciarini, tehnička pomoć općine Ancona, vodeći partner E-Chaina

Alessandro Caponi, Poistory srl, tehnička pomoć općine Ancona

Caterina Vidulli, suosnivačica i izvršna direktorica Central Marketing Intelligence

U sklopu predstavljanja održan je okrugli stol, na kojem su svoje viđenje ovog projekta iznijeli:

Zvonimir Matić, izvršni direktor za komercijale i operativnih poslova, Jadrolinija

Mladen Koturović, izvršni direktor za opće poslove, Jadrolinija

David Brčić, novoizabrani prodekan za znanstveno-istraživačku djelatnost, Pomorski fakultet u Rijeci

Marčela Jankač, predstavnica projekta MIMOSA (MarItime and MultimOdal Sustainable pAssenger transport solutions and services)

Matej Plenča, voditelj centra za međunarodne projekte, Pomorski fakultet u Rijeci

Vedran Kirinčić, izvanredni profesor, Tehnički fakultet, Rijeka

“Posljednjih godina Jadrolinija radi na digitalizaciji i optimizaciji poslovnih procesa u cilju unapređenja naših usluga putnicima.

Otvorili smo naš prodajni sistem i pružili mogućnost integracije interesnim dionicima u svoje prodajne sisteme. Trenutno 14 vanjskih agenata i njihova internet prodaja naslonjena je na naš prodajni sistem, što je našu prodajnu mrežu učinilo rasprostranjenijom i dostupnijom.

E-CHAIN vidimo kao potencijalnu platformu koja bi nam mogla omogućiti širenja naše komercijalne ponude i uključivanje dodatnih prodajnih usluga u naš portfelj poput prodaje autobusnih karata, avionskih karata i sl.”, izjavio je Zvonimir Matić, izvršni direktor komercijalnih i operativnih poslova, Jadrolinija.

“Od samog početka Jadrolinija je uključena u projekt kao jedan od partnera. Svojim dosadašnjim iskustvom na razvoju i izgradnji naše prodajne platforme vjerujemo da smo doprinijeli projektu.

Uključenje Jadrolinije u intermodalne mreže prepoznali smo kao mogućnost naše povećane vidljivosti, bolje dostupnosti naših usluga te kvalitetnijem informiranju putnika”, izjavio je Mladen Koturović, izvršni direktor za opće poslove, Jadrolinija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno