Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Suvenirnica ljekovitih proizvoda na Poluotoku

Autor: Anita Ćustić

09.07.2010. 22:00
Suvenirnica ljekovitih proizvoda na Poluotoku

Foto: Adam VIDAS



Grad nam je dodijelio ovaj prostor kako bismo mogli prodavati i izložiti svoje proizvode i zbog toga smo jako zahvalni gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću. Od danas zato i u Zadru prodajemo ljekovite masti, ulja i maslinovo ulje te biljne kugle kao darovni program, odnosno suvenire iz tih proizvoda sa zadarskim motivima, kazala je Dragica Nekić
Rade i Dragica Nekić, bračni par iz Biograda poznat po proizvodnji ljekovitih pripravaka i inovacijama koji su u zemlji i inozemstvu višestruko nagrađivani, jučer su otvorili svoju prvu trgovinu. Ova jedinstvena vrsta obrta od jučer se nalazi na Poluotoku, u Ulici Elizabete Kotromanić, u malom prostoru koji im je uz simboličnu najamninu dodijelio Grad Zadar. Pa iako se Nekići ovim poslom bave već sedam godina i u javnosti su poznati po brojnim priznanjima, svoje su proizvode imali priliku prodavati tek povremeno na štandovima i izložiti na sajmovima. No od sada su, zahvaljujući i atraktivnoj lokaciji svoje prodavaonice i suvenirnice, dostupni svim Zadranima i turistima. Ovom su svečanom otvorenju nazočili i predstavnici Grada Zadra te Udruženja obrtnika Zadar.
– Grad nam je dodijelio ovaj prostor kako bismo mogli prodavati i izložiti svoje proizvode i zbog toga smo jako zahvalni gradonačelniku Zvonimiru Vrančiću jer je imao sluha za naše potrebe. Od danas zato i u Zadru prodajemo ljekovite masti, ulja i maslinovo ulje te biljne kugle kao darovni program, odnosno suvenire iz tih proizvoda sa zadarskim motivima. Svi naši proizvodi kontrolirani su od strane Zavoda za javno zdravstvo, kazala je Dragica Nekić, naglasivši da su proizvodi namijenjeni svima koji žele koristiti prirodno, dobro i kvalitetno.
Kako je istaknula, za sve svoje proizvode, od proizvodnje do prodaje, odgovorni su isključivo ona i suprug, čija je djelatnost na zadarskom području prepoznata.
– Naši najbolji kupci i oni koji se zanimaju za naše proizvode domaći su ljudi, jer oni su ipak najviše svjesni kvalitete prirodnog i zdravog. Zato se nadam da će, zahvaljujući tome, i ova naša prodavaonica biti uspješna i da, iako je prva, neće biti i jedina, kazala je Dragica.
Gradu Zadru koji je prepoznao vrijednost ovakve vrste djelatnosti i potrebu Zadra i Zadrana za ovakvom ponudom zahvalio je i Stipe Knežević, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar.
– S obzirom da je riječ o proizvođaču koji je dobio niz priznanja, pravo je bogatstvo što je dobio prostor na ovako dobroj lokaciji. Svi ovi proizvodi u javnosti su poznati i priznati i zato se nadam da će ova trgovina postići dobre rezultate te da će zadovoljni biti i poduzetnici, koji su do sad pokazali da se od ove vrste posla može živjeti, ali i Grad Zadar koji je ovim potezom pokazao vjeru u njihov uspjeh, kazao je Knežević.