Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Djedica iz Pakoštana opet uhićen zbog marihuane

10.07.2018. 08:23
Djedica iz Pakoštana opet uhićen zbog marihuane


Policijski službenici Odjel kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 79-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga.
– U sklopu kriminalističkog istraživanja policajci su u njegovom vrtu na biogradskom području pronašli i oduzeli 50 stabljika konoplje (marihuana), visine od 60 do 200 cm. Protiv 79-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestili su iz PU zadarske. 
Djedica iz Pakoštana nije prvi put uhićen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a čini se kako i dalje ostaje pri svome. Pakoštanski umirovljenik uhićen je prvi put 2012. kada je policija u njegovoj kući pronašla dvadesetak stabljika indijske konoplje i 72,5 grama marihuane. Na Općinskom sudu u Zadru 2016. godine sudac Tomislav Marković oslobodio ga je optužbe za neovlaštenu proizvodnju marihuane za daljnju prodaju, a djedica je na sudu tvrdio da je marihuanu koristio za liječenje astme, gihta i visokog krvnog tlaka. Te iste godine pronađeno mu je još 460 stabljika marihuane viših od dva metra. Ta oslobađajuća presuda je pala krajem 2017. godine te mu je u tijeku ponovno suđenje za zadnje djelo.