Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jedan mladi zadarski nogometaš svakako će istrčati na teren u finalu Svjetskog prvenstva

10.07.2018. 13:40
Jedan mladi zadarski nogometaš svakako će istrčati na teren u finalu Svjetskog prvenstva


Hrvatska, odnosno Zadar, će bez obzira na rezultat utakmice s Englezima imati svoga predstavnika u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Riječ je o mladom zadarskom nogometašu, šestogodišnjem Marku Jacobu Marcikiću koji će 15. srpnja istrčati na teren moskovskog stadiona Lužnjiki kao pratitelj igrača. Ostvarenje je to sna za dječaka koji je put prema Moskvi napravio sastavivši najbolju pjesmu podrške reprezentaciji u natječaju koji je proveo lanac brze prehrane. Osim našeg Marka Jacoba na teren će istrčati i dvadesetak djece iz cijelog svijeta.
Na put s Markom ovih dana kreće i njegov tata Dejan Marcikić, frontmen zadarskih bendova Jelly Belly i Epilog, koji nam je rekao kako bi i da je Mark Jacob punoljetan iskoristio priliku i s njim išao u Moskvu.
– Nadamo se da će Mark Jacob biti peti Zadranin uz Modrića, Subašića, Vrsaljka i Livakovića koji će istrčati na teren i s kojima će dodati još jednu dozu prave zadarske podrške reprezentaciji, kaže nam Dejan.
Na nagradnoj igri osvojili su put te će prije finala doputovati u Moskvu gdje im je osiguran hotelski smještaj u centru Moskve, organiziran je i kamp te različita zbivanja za djecu, a sve je vezano uz nogometno prvenstvo u blizini stadiona Lužnjiki. Upitali smo Dejana i kakva su Markova očekivanja te koga bi želio držati za ruku pri izlasku na teren.
–  U svakom slučaju bit ćemo na finalu, ali ne želimo ništa očekivati. Dijeli nas samo jedna utakmica od sna da izađemo s našim Vatrenima na Lužnjiki stadion. Zato se ne opterećujemo s kim će izaći, koji će ga igrač držati za ruku, možda Lukaku, možda Griezman, možda Kane… Naravno da su misli uperene na to da ipak bude naš Modrinho, kaže Dejan.
Mark se već pokazao kao vrsni mladi nogometaš, a njegov stil sviđa se i treneru Nikoli Matkoviću, nekadašnjem treneru Danijela Subašića 
–        Mark je već pokazao znanje i talent u nogometu, a naravno prati ovo svoje, u biti prvo Svjetsko prvenstvo u životu, a koje će mu, nadam se, ostaviti ogroman pozitivan utjecaj na njegov daljnji razvoj i viziju o sportu, kaže Dejan dodajući kako  Mark ne voli previše gledati druge dok igraju, već više voli biti u igri.      
Pred polazak su nam Mark i Dejan poručili kako samo žele sreću našim reprezentativcima te su im poručili da ih čekaju u hodniku stadiona Lužnjiki pred izlaz na teren.
–        Na njima je da dođu tamo!, poručili su Mark i Dejan, a i mi se nadamo da će njih dvojica u tunelu dočekati „Vatrene“ i da će Mark na teren istrčati sa Lukom Modrićem, što je ipak želja gotovo svih hrvatskih dječaka.


Pjesma za finale
Mark je put u finale osvojio putem pjesme koju je napisao za poznati lanac brze prehrane, a nagradu su mu uručili Dario Šimić, hrvatski reprezentativac sa 100 nastupa i bivši igrač AC Milana te zagrebački producent i reper Marko Lasić Nered. Ovo je pjesma s kojom je osvojio put iz snova gotovo svakog dječaka .
 
''Kol'ko vičem sve me boli
Iz sveg glasa svoje volim
Kad su gore, kad su pali
Samo nek'su srce dali
Drži, ne daj, zabij gol
Na terenu budi svoj
Mi Hrvati baš smo mali
Al' smo svakom papra dali''