Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

GOSTI KAO OBITELJ Proslava rođendana u bibinjskom komadiću raja na zemlji

10.07.2019. 13:01
GOSTI KAO OBITELJ Proslava rođendana u bibinjskom komadiću raja na zemlji


Ruslana Kostjuk iz Ukrajine odabrala je Bibinje kako bi proslavila svoj 50 rođendan. Fascinantna zabava uz izuzetno bogat stol, slavljeničku tortu, pjenušac, milozvučni pjev klape Bibinje i vatromet sa svojom obitelji, prijateljima i domaćinima, održana je u prekrasnom vrtu raskošne vile obitelji Dragana i Gordane Bralić.
Najljepši odmor u životu
– Oduvijek volimo putovati, 20 godina ljetujemo u Hrvatskoj, posljednjih deset u Bibinjama. Naime, kad smo suprug Mikola i ja prije 10 godina prvi put čuli za Bibinje i apartmane obitelji Bralić na samom morskom žalu, nismo znali što očekivati. Ono što smo vidjeli došavši kod naših domaćina oduzelo nam je dah. Bilo je to najljepših 15 dana odmora u našem životu, kazala je slavljenica Ruslana Kostjuk.
Dodatni motiv odmora u Bibinjama, kaže Ruslana, prekrasna priroda, čisto more, više nego gostoljubivi domaćini, druženja i zabave uz veliki stol u vrtu, blizina Zadra, nacionalnih i parkova prirode, rijeke Zrmanje, autoceste.
– Već 10 godina svako ljeto smo kod Bralića, koji su nam više od prijatelja, mi smo obitelj. I kako onda ne odabrati ovaj skriveni raj na zemlji za proslavu svog 50. rođendana, s puno emocija će slavljenica Kostjuk.
Putovanje dugo 1.500 kilometara
Kad srpanjske paklene vrućine dosegnu svoj vrhunac, malo tko ne poželi glavom bez obzira pobjeći prema obali. Bračni par Mikola i Ruslana Kostjuk iz ukrajinskog grada Kovalj već deset godina svakog srpnja sjednu u automobil i upute se k odredištu, čak 1.500 kilometara od svog doma, u Bibinje, u skriveni komadić raja na zemlji, ispod Bralića, tik do plaže Lipauska.
– Može li itko reći da hrvatska obala nije raj na zemlji, kaže Mikola koji posebno ističe Bibinjce kao tople i druželjubive ljude koji vole zapjevati, spremiti roštilj i pijuckati vino.
Ruslana i Mikola samo su jedan od mnogobrojnih parova koji su zbog zadivljujućih prirodnih ljepota Hrvatske odlučili potegnuti iz najudaljenijih mjesta svijeta sve do Lijepe Naše, do Bibinja kako bi imali nezaboravni godišnji odmor.
– Na putu od Kovalja prema Bibinjama prespavamo u Brnu, ipak voziti 1.500 kilometara a ne odmoriti se, ne bih poželio nikome, poručio je Mikola, uspješan ukrajinski poduzetnik.
Prekrasni trenuci i nezaboravno iskustvo
Ruslana i dvije godine stariji Mikola imaju dvije kćerke, Viktoriu i Katarinu te dvoje unučadi. Biranim riječima govore i o zetovima, Vadinu i Ivanu.
– Kao putnik, najprije morate odlučiti koje mjesto želite izabrati za svoj ljetni odmor. Mi smo zbog djece odabrali obiteljski odmor u Hrvatskoj i nismo pogriješili jer smo kod naših domaćina doživjeli prekrasne trenutke i nezaboravno iskustvo, naglasio je Mikola.
A kad je pričao o prošlogodišnjem odmoru za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji i vatrenom navijanju za reprezentaciju Hrvatske, nije mogao sakriti svoje emocije.
– Cijela je Hrvatska bila je na nogama, a mi smo kod Bralića bili svi u hrvatskim dresovima sa zviždaljkama i trubama, navijali, skakali, veselili se, pili, palili bengalke. Zašto volim Hrvatsku, zbog sličnog mentaliteta dviju nacija, otud je i osjećaj srodstva, prijateljstva i međusobne solidarnosti, istaknuo je Mikola.
Gostu se treba radovati i čuvati ga
Bračni par Bralić naporno radi kako bi cijela priča o turizmu i odnosu prema svakom gostu bila autentična i uspješna. Njihova ovogodišnja popunjenost apartmana je oko 110 dana.
– Gost je najvažnija osoba u turističkom poslu i zato gost uvijek ima prednost, gostu se treba radovati i čuvati ga. Bitan je pozitivan stav, a osobni aspekt usluge je najvažniji. Gostoljubivost, srdačnost, uslužnost, učinkovitost, osmijeh, ljubaznost neki su od čimbenika tog osobnog aspekta koji podižu vrijednost ukupne usluge. Iako to nije u cijeni naši gosti ujutro uvijek imaju nešto za popiti i pojesti, a oko 14 sati na plaži im serviramo kavu i kolače. Osim što ih počastimo, kad to požele na kaminu im spremim roštiljadu, pod peku ili na ražnju. Jednostavno, mi smo kao obitelj, zaključio je Dragan Bralić.