Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Staffordi poraženi od Sabunjara, Smiljevac uvjerljiv protiv Kukljice

10.07.2021. 07:52


Prekjučerašnjim utakmicama između branitelja naslova Sfinga Stafforda i Sabunjara te Smiljevca i Kukljice započelo je treće izdanje Zadarske ljetne lige. Već smo na samom otvaranju vidjeli prvu dramatičnu završnicu u kojoj su do velike pobjede došli Privlačani koji su u posljednjoj minuti svladali aktualne prvake rezultatom 83:85. Staffordi su dobro krenuli u susret i ubacili prvih osam poena na utakmici, no na preokret nije trebalo dugo čekati. Serija 0:11 nagovijestila je bolje izdanje Sabunjara koji je do kraja prve četvrtine pobjegao na dvoznamenkastu razliku (15:25), a semafor je već u 15. minuti nakon trice raspoloženog Filipa Jošića pokazivao visokih plus 15 za momčad iz Privlake (28:43) koja je u prvom poluvremenu ubacila osam trica i na veliki odmor otišla s ugodnom prednošću.


Buđenje prvaka
Otvaranje nastavka donijelo je buđenje aktualnih prvaka koji su podigli agresivnost u obrani i u prvih pet minuta treće dionice igračima Ivice Šanga dopustili samo tri poena iz igre (trica Svobode), pa se dvoznamenkasta zaliha Sabunjara učas otopila. Razigrao se prošlosezonski igrač Sesveta Filip Tušek koji je s tri vezana dalekometna ubačaja vratio stvari na početak, da bi slobodno bacanje Tonija Kolanovića već u idućem napadu vratilo prednost na stranu Stafforda (58:57). Izgledalo je u tim trenucima da se voda okreće na mlin košarkaša Sfinge, no nekoliko dobrih poteza udarnih igrača Sabunjara održalo je Privlačane glavom iznad vode. Ipak, već je početak četvrte četvrtine donio novi nalet zadarske momčadi koja je koševima Martinovića i Tušeka otišla na dva posjeda prednosti, da bi najvećih plus sedam imala nakon ubačaja Kolanovića za 81:74. No, bilo je to sve od branitelja naslova.


Odlučili detalji
Staffordi u posljednje četiri minute nisu postigli niti jedan poen iz igre, što su gosti iskoristili da zahvaljujući svom najboljem strijelcu Jošiću izjednače na 81:81. Napadačku sušu Sfinge nakratko je s linije slobodnih bacanja prekinuo Kolanović, no s druge je strane uzvratio Svoboda za pravu dramu u završnici. Klapan je potom izgubio loptu, a s druge je strane zabio Keserović i stavio dodatni pritisak na zadarsku momčad. Bio je to, pokazat će se, posljednji koš na utakmici. Tušek je promašio šut za dva poena i odmah potom napravio prekršaj, no nemirna ruka Crnjka dala je posljednju priliku aktualnim prvacima. Lopta je došla do Kolanovića čiji se pokušaj preko pola terena odbio od table i obruča, nakon čega je moglo početi veliko slavlje Privlake. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Filip Jošić s 25 poena i 13 skokova te Ivan Svoboda s 19 koševa, dok je Stafforde predvodio Filip Tušek s 25 poena.




SFINGA STAFFORDI 83 – SABUNJAR PRIVLAKA 85


(15:25, 26:26, 25:17, 17:17)
ZADAR: Vanjsko igralište ŠC Višnjik. Gledatelja: 220. Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević i Frane Banović.
SFINGA STAFFORDI: Tušek 25, Škrinjarić 16, Mileta 13, Ivanov 12, Kolanović 7, Škrtić 4, Martinović 3, Perić 2, Klapan 1 (11 skokova), Kaica, Čirjak, Klarić. Trener: Luka Klarić.
SABUNJAR PRIVLAKA: Jošić 25 (13 skokova), Svoboda 19, Crnjak 12 (11 skokova), Begonja I. 10, Gospić 10, Keserović 4, Mišić 3, Begonja B. 2, Mustać, Kinda, Glavan. Trener: Ivica Šango.


Smiljevac uvjerljiv
U drugom dvoboju prvoga dana Zadarske ljetne lige Smiljevac je uvjerljivo svladao Kukljicu rezultatom 79:45. Neizvjesnost je trajala tek početnih nekoliko minuta nakon čega su se Zadrani serijom 12:2 odvojili na dvoznamenkastu prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta. Loša napadačka večer »Bodula« najbolje se oslikava u samo 15 ubačenih poena u prvom poluvremenu, pa se na veliki odmor otišlo s visokih plus 25 za igrače koje s klupe vodi nekadašnji kapetan Zadra Lovre Bašić (41:16). Ako je i bilo ikakve dileme vezane uz pitanje pobjednika, ona je razriješena u prvih pet minuta nastavka kada su Vidaić i Segarić odveli svoju momčad na ogromnih 39 poena razlike, nakon čega je priči bio kraj. Smiljevac su do pobjede vodili Matej Segarić s 18 koševa, a dvoznamenkasti broj poena su dosegli i Domagoj Horvat, Marino Zrnić te Niko Marin, dok su bolji od ostalih u redovima Kukljice bili Marko Marinović i Dominik Zelanto s 11, odnosno deset koševa.


SMILJEVAC 79 – KUKLJICA 45


(21:9, 20:7, 19:10, 19:19)
ZADAR: Vanjsko igralište ŠC Višnjik. Gledatelja: 381. Suci: Josip Modrić, Frane Banović i Filip Rumora.
SMILJEVAC: Segarić 18, Horvat 10, Zrilić M. 10, Marin 10, Korman 6, Zrilić K. 4, Jadrijev 4, Vidaić 4, Mamić J. 3, Kovačević 3, Krstinić 3, Mamić M. 2, Kolgjeraj 2, Popović, Perović. Trener: Lovre Bašić.
KUKLJICA: Marinović 11, Zelanto 10, Meštrić 7, Pestić 6, Paleka 3, Bais 3, Jeličić 3, Dugandžić J. 2, Dugandžić M., Kovačević, Mavra, Radonjić. Trener: Šime Lisica.