Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Gradu Benkovcu ponosni na uspjehe svojih mladih

10.07.2021. 11:22


Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić u novoj Gradskoj vijećnici upriličio je prijem za 14 najuspješnijih sportašica Grada Benkovca u tekućoj godini te njihove trenere.
– Čestitam svima na iznimnom sportskom uspjehu koji su naše mlade sportašice postigle, unatoč otežanim okolnostima treniranja i natjecanja zbog još uvijek nazočne pandemije koronavirusa, kazao je Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca.
Grad Benkovac, kaže on, iz godine u godinu prati rezultate svojih mladih sportaša i sportašica te ih za njihov rad i postignute sportske rezultate prigodno nagrađuje.


Najavljena izgradnja sportskog centra


– Također, Grad Benkovac svake godine financijski i materijalno potiče provedbu projekata i programa koje provode sportske udruge, a brine se i o osiguravanju uvjeta za sportske aktivnosti. Izrađen je i projekt uređenja Športskog centra Benkovac u čijem sklopu se nalazi i postojeći atletski stadion, koji će se dograditi i dodatno opremiti za organizaciju atletskih natjecanja poput produljenja atletske staze, uređenja borilišta, rasvjete i okoliša, poručio je Bulić.
Ovom prigodom gradonačelnik je primio najuspješnije benkovačke atletičarke Mateu Čerina, višestruku državnu prvakinju i vlasnicu nekoliko državnih rekorda, reprezentativku hrvatske u atletici i osvajačicu zlatne medalje na europskom prvenstvu u štafeti 4x100m za juniore (novi juniorski rekord), zatim Barbaru Pešut, Niku Gašpar i Martu Marinović koje su na nedavno održanom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke u Varaždinu osvojile zlatnu medalju u štafeti 4x100m. Marta Marinović, Korina Vuksan Ćusa, Maja Bačić i Mihaela Šunić su na nedavno održanom državnom prvenstvu u Čakovcu u štafeti 4x60m, također osvojile zlatnu medalju u konkurenciji mlađih kadetkinja. Pored toga Marta Marinović je u svojoj kategoriji osvojila i srebrnu medalju u skoku u dalj te broncu na 200 metara.




Lijepe atletske i kicboxing priče
Na državnom prvenstvu održanom nedavno u Čakovcu, u kategoriji mlađih kadetkinja izdvajamo osvojenu srebrnu medalju u štafeti 4x100m Sare Stjepić, Valentine Šimunac, Mihaele Nimac i Nike Gašpar.
Mora se primijetiti kako Atletski športski klub Benkovac pod vodstvom trenera Ivice Nekića i Daria Ivkovića te dugogodišnjeg predsjednika kluba Mile Marića, polako ali sigurno grade jednu lijepu atletsku priču iz Benkovca čiji rezultati iz dana u dan postaju sve vidljiviji kroz uspješne mlade atletičare.
Da benkovačka sportska scena bude bogatija pobrinula se mlada kicboxing sportašica Martina Buterin, članica Kicboxing kluba Velebit iz Benkovca s trenerima Borisom Pavičićem i Mariom Brzojom, koja je tijekom 2020. godine i posebno 2021. godine osvajačica zlatnih, srebrnih i brončanih odličja na europskim natjecanjima u juniorskoj kategoriji (Italija, Mađarska, BiH, Hrvatska) i državnim natjecanjima te sudjelovala i osvajala odličja na brojnim natjecanjima u sastavu hrvatske kickboxing reprezentacije. Hvale vrijedno je izdvojiti kako je Martina Buterin za proteklu 2020. godinu od strane Hrvatskog kickboxing saveza proglašena za najuspješniju natjecateljicu u mlađim uzrastima u Republici Hrvatskoj.


Primjer djeci i mladima
Vrlo zapažene rezultate u ovoj godini imala je još jedna članica KBK Velebit Benkovac Nika Pavičić, koja je u uzrastu starijih kadetkinja u disciplini point fighting osvojila zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u Beogradu, gdje je proglašena i najboljom natjecateljicom na turniru te dvije zlatne medalje na državnim prvenstvima u Popovači i Slunju.
– Na kraju treba zaključiti kako su ove mlade benkovačke sportašice svojim vrijednim radom uz pomoć svojih trenera ostvarile vrlo zapažene sportske rezultate, a još više pokazale djeci i mladima kako se treba baviti sportom, njegovati zdrav način života i na taj način doprinositi zdravom razvoju sebe, a potom i cijele lokalne zajednice, rekao je gradonačelnik Bulić.