Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadar je izvrstan klub za moj daljnji razvoj

10.07.2021. 07:48


Nakon što je tu informaciju prvi objavio specijalizirani košarkaški portal Sportando.basketball, potom i HKK Široki na svojim službenim stranicama, oglasio se i KK Zadar u četvrtak navečer s potvrdom da je novi član njihove momčadi 23-godišnji Dario Drežnjak. Potentni krilni centar koji je prošle sezone u ABA 2 ligi u 13 odigranih utakmica bio na prosjeku od 17 koševa i sedam skokova potpisao je ugovor na četiri godine, a za njega je klub s Višnjika morao platiti odštetu, čiji je iznos kao i uvijek dosad ostao poslovna tajna. Kako god, 204 cm visoki igrač iz Širokog mogao bi se pokazati dobrom kupovinom, a i sam je Dario istaknuo da potpis za Zadar smatra velikim iskorakom u svojoj karijeri.


Veliki izazov
– Dolazak u Zadar je veliki korak naprijed u mojoj karijeri, a oduvijek sam kao igrač bio ambiciozan i siguran sam da je Zadar izvrstan klub za moj daljnji razvoj. Smatram da sam još mlad i da imam još dosta prostora za napredak. Iskustvo iz ABA 2 lige mi puno znači, dok je ABA liga puno veća razina, ali uz pravi pristup mislim da mogu pomoći Zadru. Očekujem jednu uzbudljivu sezonu, posebno jer ABA liga nikad nije bila jača i bit će ovo veliki izazov za sve nas. Jedva čekam prve utakmice – prve su riječi Darija Drežnjaka koji je i lani u ovo doba bio na meti kluba s Višnjika, no tada se ispriječila odšteta koja pak ovog ljeta nije bila prepreka. Iako još uvijek trenerska stolica zjapi prazna, tko god bude za kormilom prve momčadi može biti zadovoljan jer će dobiti pod svoje polivalentnog igrača, koji može igrati pod košem i s vanjskih pozicija, a uz to ga krase borbenost, skočnost kao i dobar šut.


Uloga četvorke
– Nakon mlađih kategorija i pet sezona u Širokom mislim da sam se isprofilirao na poziciji četvorke i lake petice. Naravno, na raspolaganju sam treneru da ispoštujem sve njegove zamisli, osobno se najbolje osjećam u ulozi četvorke gdje pokušavam raširiti reket, ali i napadati dubinu zavisi tko me brani. Mogu obećati da ću na svakom treningu i utakmici dati sto posto i nadam se da će navijači Zadra iduće sezone imati razloga biti sretni – kazao je za kraj Drežnjak koji se parafom na ugovor pridodao skupini od sedam igrača (Jordano, Junaković, Vuković, Bursać, Brala, Paponja, Buljan) koja još uvijek iščekuje ime osobe koja će ih predvoditi s klupe u nadolazećoj sezoni. Naravno, do početka priprema, ili početka sezone, trebat će nadograditi postojeći roster s još minimalno četiri, pet igrača. Prvenstveno nositelja igre, jer su u odnosu na prošlu trofejnu sezonu klub napustila također osmorica igrača. Ne treba puno mudrosti da se zaključi kako će za obranu titula u predstojećoj sezoni ključna biti pojačanja na vitalnim pozicijama, jedan i pet. Zasad je na poziciji razigravača usamljen Junaković, na centarskoj poziciji je velika praznina, dok je zanimljivo tijesno postalo na četvorci gdje će novi ili stari trener imati na raspolaganju Bursaća, Vukovića i Drežnjaka.




Devet igrača i jedan trener u mladim reprezentacijama Hrvatske
Na pripremama za European Challenger koji je ove godine zamijenio Europsko prvenstvo nalazi se čak devet mladih igrača Zadra. U20 reprezentacija Hrvatske će na European Challengeru nastupati od 20. do 25. srpnja u grčkom Herakliosu, u toj selekciji se nalaze dva zlatna juniora Zadra, mladi playmaker Filip Paponja i MVP juniorskog prvenstva Tomislav Buljan. U18 reprezentacija Hrvatske će od 3. do 8. kolovoza biti u Skopju gdje će se protiv Španjolske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Njemačke i Gruzije boriti na Challengeru. U momčadi izbornika Ivana Tomasa nalaze se juniori Zadra Ante Beljan, Maksim Matulina, Krševan Klarica i Duje Brala. Također u stručnom stožeru kao pomoćni trener je Toni Dijan, koji je pomoćni trener juniorske selekcije Zadra. U16 reprezentaciju koju vodi Zadranin Stipe Kuliš će od 16. do 21. kolovoza u Sofiji nastupati na Challengeru. U momčadi su tri mlada igrača Zadra, dva kadeta i jedan pretkadet. Kadeti Jurica Zagoršak i Roko Lukić i zlatni pretkadet Vito Perković nalaze se na pripremama u Velikoj.