Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kostov i Cupać 18. od 19 posada

Autor:

09.08.2008. 22:00
Kostov i Cupać 18. od 19 posada


Zadarski jedriličari Pavla Kostov i Petar Cupać nisu imali najbolji ulaz u Olimpijske igre. 49eri su regatu otvorili na polju A, najbližem kopnu, na kojem će većina klasa jedriti svoj prvi dan i na kojem će se jedriti plov za odličja. Kako zasad stvari stoje upravo ovo polje karakterizira najslabiji vjetar. 49eri su odjedrili tri plova, a naši Kostov/Cupać su 18. od 19 posada.
– Bilo je jako teško za jedriti, bila je puno rupa na polju. U prvom plovu smo dobro stajali sve do nadomak cilja, gdje smo u gužvi izgubili dosta mjesta. U drugom plovu smo na oznaci imali incident s Amerikancem, a treći plov su nas premjestili još bliže kopnu, gdje je vjetar bio još slabiji. Regata nije dobro počela, ali ćemo se potruditi to popraviti, kazao je Pavle Kostov.
Dobro jedrenje po jačem vjetru donijelo je našem predstavniku u klasi Finn Ivanu Kljakoviću-Gašpiću dobre plasmane u 3. i 4. plovu u kojima je osvojio deseto i osmo mjesto pa se, nakon četiri jedrenja, nalazi na ukupno šestom mjestu u konkurenciji 26 jedrilica. Značajan je i podatak da su osim vodeće dvojice svi ostali vrlo blizu u bodovima. Iznenadio je Amerikanac Zach Railey, koji vodi nakon četiri jedrenja, ispred Britanca Bena Ainsliea, dok je Kanađanin Christopher Cook treći.
– Dobro sam jedrio. U prvom plovu sam bio među vodećima, a u trenutku kad sam dobio penal, u prvoj stranici niz vjetar, imao sam super poziciju. Iz toga se izrodila prva pogreška i sve je krenulo malo lošije, ali uspio sam ući deseti. U drugom plovu sve je bilo dobro od starta, međutim nisam bio dovoljno strpljiv u nekim trenucima, a ni dovoljno siguran u prvoj stranici uz vjetar”, kazao je nakon povratka s regatnog polja Ivan.
U ponedjeljak Finn ima još dva plova prije dana odmora u utorak 12. kolovoza, a pred 49erima su tri jedrenja. Također, kreću još dvije klase – RS:X, olimpijska daska u kojoj nastupa Luka Mratović i 470, u kojoj će nastupiti Šime Fantela i Igor Marenić.