Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Trubači za sretan kraj

Autor: Z L

09.08.2008. 22:00
Trubači za sretan kraj

Foto: Nenad MARČEV



Koncertom LA CREME DE LA TROMPETTE završen je službeni dio 48. Glazbenih večeri u sv. Donatu. Svečani završetak Festivala upriličili su najbolji trubači s područja Hrvatske i Slovenije koji su izvedbama dopadljivih djela baroknih majstora poput Tartinija, Vivaldija Telemanna, Bibera, Haendela i Altenburga, dokazali da su uistinu prava trubačka krema ovog područja .
Uz orkestar Cappella Istropolitana iz Slovačke, pod sigurnom rukom mo. Tomislava Fačinija, trubači su u djelima á2, á3 i á6, u crkvi sv. Donata stvorili pravu pompoznu atmosferu dostojnu starih europskih kraljeva i grofova, za koje su izvedena djela mahom i bila skladana.
Virtuozna svirka Stanka Arnolda, zrela interpretacija Daria Teskere, Marina Zokića i Krešimira Fabijanića, emotivno nabijena izvedba Vedrana Kocelja, uz sudjelovanje mladog Jure Gradišnika, učinile su ovaj koncert jednim od najatraktivnijih programa ovogodišnjih Večeri. Isti program putuje na Paško ljeto, a 12. kolovoza na Dubrovačke ljetne igre.
Pažani i Dubrovčani, rezervirajte svoje vrijeme za jedan od
Do kraja 48. Glazbenih večeri u sv. Donatu održat će se još jedan Županijski koncert na otoku Istu (13. 8. u crkvi sv. Nikole) i koncert unutar plus programa u zadarskom Arsenalu “La sonora tropical!”, u izvedbi Ricarda Luquea i gostiju.