Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Igračima bi možda dobro došla i pomoć psihologa

Autor: Toni Bilić

09.08.2009. 22:00
Igračima bi možda dobro došla i pomoć psihologa

Foto: Filip BRALA



U pitanju je psihološka blokada kod igrača i možda bi im dobro došla pomoć psihologa – ističe Španjić
Hajduk nastavlja s neuspješnom niskom rezultata, novi poraz “bili” su doživljeli u Koprivnici iako su poslije prvih 45 minuta imali vodstvo prekrasnim pogotkom Ibričića iz slobodnog udarca. Bilo je to sve što su Splićani i učinili na toj utakmici. Momčad je očigledno zapala u tešku krizu igre, a automatizmom i rezultata. Uz sve probleme koji su prije utakmice mučili Joška Španjića, privremenog trenera, pred sam sraz šef struke ostao je i bez kapetana Andrića koji je osjetio bol u butnom mišiću. Stoga je od prve minute na trvanjak istrčao Rumunj Cernat, igrač zbog čijeg je ugovora “nastala pobuna” u svlačionici. A Cernat je bio uvjerljivo najgori igrač splitske momčadi dok je igrao (70′). U Koprivnicu je poveden jedan od najiskusnijih Vejić, no on je svih 90 minuta prosjedio na klupi za pričuve (!?).
Nakon još jednog poraza u nizu privremeni predsjednik Joško Svaguša, splitski poduzetnik i najbliži suradnik gradonačelnika Željka Keruma trebao bi promptno reagirati. Pitanje je samo zna li on što uopće napraviti da se zaustavi daljnja rasprodaja ugleda Hajduka. U svom nastupnom govoru pred novinarima između ostalog je kazao kako je klub dotakno dno dna. Mišljenja smo da se još to nije dogodilo, ali bi se vrlo brzo moglo, ne povuču li se pravovaljani potezi.
– U pitanju je psihološka blokada kod igrača i možda bi im dobro došla pomoć psihologa – ističe Joško Španjić.
– Prije početka susreta ostali smo i bez kapetana Andrića, stoga smo morali mijenjati sustav ige, a očigledno je i da je Cernat nespreman. Nažalost, momčad je ponovila još jedno slabo izdanje kao protiv Žiline i sada je više nego jasno da se nećemo lako izvući iz ove situcaije. Samo teškim, napornim radom mogu se očekivati bolji dani.
Sljedeći protivnik Hajduka je Inter, a Španjić nije siguran da li će i nadalje voditi momčad.
– Ne mogu u ovom trenutku jamčiti da ćemo pobjediti Inter bez obzira što se utakmica igra na Poljudu. No, učinit ćemo sve da napokon ostvarimo prvu prvenstvenu pobjedu. A tko će voditi momčad s klupe, na to pitanje vam ne mogu dati odgovor – dodao je Španjić.
Hajduk proživljava svoje možda najteže dane u povijesti postojanja, samo pobjede vraćaju mir na Poljud.


Hajduk Šurjaka zadužio za dovođenje braće Sharbini


SPLIT – Nakon što je propao transfer Anasa Sharbinija u Dinamo, splitski Hajduk želi u svoje redove dovesti braću Sharbini, Ahmada i Anasa. Bit će to glavni zadatak Ivice Šurjaka, nekadašnjeg sportskog direktora splitskog prvoligaša, kojem ga je povjerio privremeni predsjednik Hajduka Joško Svaguša, a legendarni nogometaš Hajduka vjerojatno će ubrzo dobiti i službenu ulogu u upravi gdje će najvjerojatnije biti zadužen za struku. Šurjak je izjavio da bi braća Ahmad i Anas Sharbini itekako dobro došli Hajduku dodavši da za Ahmada Rijeka traži oko 600.000 eura, dok je za Anasa taj iznos puno veći dodavši da će Hajduk učiniti sve ne bi li realizirao taj transfer. Neslužbeno, Svaguša i Šurjak “snimali” su jučer situaciju u klubu, a posebice su pažnju obratili na ugovore igrača. Navodno bi Svaguša narednih dana trebao objelodaniti visinu godišnjih primanja glavnih igrača.