Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Očekuje se rekordan broj maratonaca

09.08.2011. 22:00
Očekuje se rekordan broj maratonaca


Nakon išćanske fešte – Gospe od Sniga, koja je proslavljena 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti, kolovoz na Istu nudi nova ljetna događanja. U subotu, 13. kolovoza, održava se četvrto izdanje plivačkog maratona “Oko Benušića – Ist 2011.”, na kojemu se očekuje rekordan broj natjecatelja, kako iz Hrvatske, tako i drugih europskih država. Organizator ovogodišnjeg plivačkog maratona je Športsko-ribolovno društvo “Rarog”.
Zahvaljujući odličnoj organizaciji dosadašnjih, triju plivačkih maratona na Istu, Hrvatski savez daljinskog plivanja, ovogodišnji je maraton uvrstio u utrku za bodovanje za Kup Hrvatske. Mladen Levačić, organizator maratona “Oko Benušića”, ne skriva zadovoljstvo što se išćanski maraton, nakon tri godine, uvrstio među one koji se boduju za Kup Hrvatske.
– Ovogodišnji maraton Hrvatski savez daljinskog plivanja uvrstio je među utrke koje se boduju za Kup Hrvatske. Stoga će, osim brojnih rekreativaca, na išćanskom maratonu nastupiti svi oni koji nešto znače u daljinskom plivanju u Hrvatskoj, kaže Levačić, pojašnjavajući da će izostati jedino Karla Šitić, Ivana Šitić i Marina Milanja koje nastupaju na Grand Prix utrci na Ohridu.
Na ovogodišnjem išćanskom maratonu, između ostalih, nastupit će sudionici nedavnog svjetskog prvenstva u Šangaju, Josip Soldo i Tomislav Soldo, Anja Trišić, koja je sudjelovala na Olimpijadi u Pekingu, dvostruka apsolutna pobjednica Kupa Hrvatske Dina Levačić te mnogobrojni članovi Kluba daljinskog plivanja iz Zadra. Njih će predvoditi Dražen Adžić.
Staza maratona “Oko Benušića” duga je 4.200 metara, a koja podrazumijeva start na plaži Pocrikvo pa oko otočića Benušića i natrag.
Glavni sponzor maratona “Oko Benušića” je “Hervis Sports”. Svi zainteresirani, na maraton se mogu prijaviti do subote, Više informacija o samom maratonu, kao i otoku Istu, može se pronaći na stranici www.maraton.com.