Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Očekuje se preko 100 maratonaca

Autor: Teuta Babajko Jamičić

09.08.2012. 22:00
Očekuje se preko 100 maratonaca


Plivački maraton na Istu spada među deset najvažnijih maratona u Hrvatskoj. Uz to, Ist je daleko najmanje mjesto u Hrvatskoj koje organizira plivačku utrku na ovakvoj nrazini, kaže Levačić


Nakon išćanske fešte – Gospe od Sniga, koja je proslavljena 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti, kolovoz na Istu nudi nova ljetna događanja. Sutra se održava peto izdanje plivačkog maratona “Oko Benušića – Ist 2012.”, na kojemu se očekuje preko 100 natjecatelja, plivačica i plivača, iz Hrvatske i nekoliko europskih država.
Zahvaljujući odličnoj organizaciji prvih triju plivačkih maratona na Istu, od prošle godine Hrvatski savez daljinskog plivanja uvrstio ga je u utrku za bodovanje za Kup Hrvatske.
Mladen Levačić, organizator maratona “Oko Benušića”, pojašnjava da bodovanje utrke za Kup Hrvatske išćanski maraton svrstava među deset najvažnijih plivačkih maratona u državi.
– Plivački maraton na Istu spada među deset najvažnijih maratona u Hrvatskoj. Uz to, Ist je daleko najmanje mjesto u Hrvatskoj koje organizira plivačku utrku na ovakvoj nrazini, kaže Levačić, pojašnjavajući da je staza maratona duga 4.200 metara, a podrazumijeva start na plaži Pocrikvo pa oko otočića Benušića i natrag.
Od ostalih specifičnosti Levačić ističe more izuzetne čistoće, a minimalne struje i vjetrove. Uz to, od samog starta do cilja utrke vidi se morsko dno.
– Kad završi utrka, išćanski kuhari pripremit će brudet od ugora, koji su ulovili otočni ribari, kaže Levačić, dodajući da se svi zainteresirani za maraton mogu prijaviti do subote na [email protected] ili sms-om na 0989944598.
Više o utrci ima na stranicama www.maratonist.com.