Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nastupili flautistica Renata Penezić i gitarist Darko Petrinjak

10.08.2021. 12:07


Nakon tradicionalnog recitala pijanista Lovre Pogorelića i predstave »Svila« po tekstu slavnog Alessandra Baricca a u režiji Filipa Šovagovića, na trećoj večeri PagArtFestivala 8. kolovoza nastupili su flautistica Renata Penezić i gitarist Darko Petrinjak.
Glazbenici su publiku oduševili programom koji se sastojao od djela Vivaldija, Nardellija, Molina, Castelnuovo-Tedesca te Papandopula i Listeša. Koncert je održan u Starom Gradu Pagu, koji je još isto jutro bio smetlište ostalo za obijesnim partijanerima, ali je radom i trudom Umjetničke organizacije Lovro&Nina pretvoren u savršen prostor za kulturno okupljanje i umjetnički ostvaraj. Stari Grad jedan je od omiljenih prostora publike PagArtFestivala te predstavlja prekrasan ambijent i kulturno blago grada, ali i otoka Paga, koji bi se svakako trebalo čuvati i cijeniti kao takav. Zbog epidemioloških mjera i smanjenja broja publike nažalost mnogi su ostali prikraćeni za sjajna događanja PagArtFestivala, no i ovaj koncert svakako je jedan od onih koji ostaje dugo u mislima publike.
12. kolovoza festival će se završiti nastupom mladog glazbenika Arsena Dalibaltayana koji će svirati na klaviru u crkvi sv. Frane s početkom u 21 h.


Lucija Paunović