Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dino u legendu ispraćen uz pljesak i skandiranje

Autor:

09.09.2008. 22:00
Dino u legendu ispraćen uz pljesak i skandiranje


On je bio hodajuća glazba, talent kakav se rijetko nađe i vjerujem da će svima ostati u srcima, zaključila je Alka Vuica, opraštajući se od prijatelja. Posljednji ispraćaj Dine Dvornika protekao je u znaku glazbe i dirljivih uspomena na njegov vedar duh. Baš onako kako bi to Dino želio, kazala je Danijela Dvornik
Povici, skandiranje, pljesak i njegovi najveći hitovi ispratili su Dinu Dvornika na zagrebačkom Mirogoju, gdje je obitelj Dvornik odlučila održati posljednji ispraćaj u nedjelju prerano preminulog pjevača.
– Hvala vam svima, što ste tu i što ste ga voljeli, ovako nešto je i on zamišljao, kratko je kazala supruga Danijela.
Naime, iako se tuga vidjela na više od tisuću ljudi koji su došli odati počast Dini Dvorniku, supruga Danijela, kći Ella, majka Dijana i brat Dean ispunili su Dininu želju i od tužnog sprovoda pokušali napraviti veseliji ispraćaj pun glazbe, za što je Dino i živio.
– Vjerujem da mnogi, pa tako i ja misle da je sve ovo samo promocija tvog albuma pa ćeš sad iskočiti iz tog lijesa i reći nam »A jesam vas«, ali, nažalost, znam da nećeš, kazala je Alka Vuica, Dinina kolegica i prijateljica koju je Danijela Dvornik zamolila da održi govor.
– Svi nagađaju kako je umro od droge i tko zna čega, no Dino je umro o tuge, od tuge za svime što se događa oko nas, kazala je Alka, dodajući da u zemlji pretrpanoj »žutilom« Dine nije bilo po naslovnicama, a sve ružno što se događalo, od politike nadalje, svakoga dana ga je osobno pogađalo.
Za, kako su ga mnogi nazivali, hrvatskog »tatu funka« jednu od njegovih najljepših balada »Ljubav se zove imenom tvojim« nakon Alkina govora otpjevala je Ivana Kindl, dok je tijekom misnog dijela pjevala muška klapa »Kampanel«.
Samo dva sata prije Mirogoja, u Zagrebačkom kazalištu mladih od Dine su se oprostili i kolege glazbenici, a nakon kratkog filma o njemu, uz govore predstavnika glazbenih udruga i Vlade, svi koju su željeli mogli su se upisati u knjigu žalosti.
– Još uvijek ne vjerujem da je umro, on me mnogočemu naučio i osim po glazbi zasigurno ću ga pamtiti po smijehu, istaknula je Nina Badrić.
Upravo po smijehu pamtit će ga mnogi, a kako su na komemoraciji istaknuli, Dino je bio najbolji među plesačima i najbolji pjevač među pjevačima, s čime se u službenom govoru složio i predsjednik HGU-a Husein Hasanefendić Hus.
– On je bio hodajuća glazba, talent kakav se rijetko nađe i vjerujem da će svima ostati dugo u srcima, počivao u miru, zaključila je Alka.


Kolege glazbenici u počasnoj straži
Kako su pristizali, kolege i prijatelji Dina Dvornika izmjenjivali su se odajući mu počast pored odra nekoliko minuta držeći počasnu stražu.Tako su, uz medijima manje poznate obiteljske prijatelje, uz odar stajali Nina Badrić, Tereza Kesovija, Jasna Zlokić, Vlatka Pokos, Ivana Kindl, Sanja Doležal, Gibonni, Nikša Bratoš, Aki Rahimovski, Rajko Dujmić, Milan Bandić, Duško Ljuština i mnogi drugi. Na samom pogrebu pojavio se cijeli niz osoba iz »javnog života«, uz ostale i političari oprečnih svjetonazora, Zoran Milanović i Ljubo Ćesić Rojs.
Šareni sprovod
Dan prije posljednjeg ispraćaja Dinina udovica zamolila je sve da ne dolaze u crnini, a kako su se gotovo svi te želje i pridržavali, komentar okupljenih je bio da je Dinin sprovod jedan od zasigurno najšarenijih, što bi njega sigurno i veselilo.