Punta Skala dobiva kongresni centar

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
punta_skala
Zvonko KUCELIN
Značajan dio Punta Skale trebao bi biti u funkciju već dogodine

U Gradskoj vijećnici Zadra održane su dvije prethodne rasprave o dva vrlo važna prostora Grada Zadra. Prvo su predstavljene Izmjene i dopune Detaljnog  plana uređenja (DPU) Turističkog naselja Punta Skala.  Nives Kozulić, članica Poglavarstva za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša ujedno i ravnateljica Zavoda, te Marija Pavlović, odnoso izrađivači plana Željko  Predovan i Stipe Brčić iz tvrtke  Block Projekt, predstavili  su izmjene i razloge donošenja. Riječ je o turističkom  području Punta Skala na kojem tvrtka Falkensteiner gradi  veliki turistički kompleks, a  izmjene ne mijenjaju obuhvat i  sadržaje projekta, osim nekih  tehničkih detalja.

Uglavnom, ucrtava se veće kongresna dvorana koja će se višenamjenski koristiti, uključujući i moguće sportske i  druge  priredbe i sadržaje. Manjom  intervencijom nekadašnji vijugavi objekt trgovinskog područja mijenja oblik, a umjesto odvojenih 28 vila sa bazenima dio će ostati takav, a  dio će se graditi u nizu, ne  mijenjajući kategoriju. I pod  trgovinskim centrom i pod  kompleksom vila gradit će se  podzemne garaže (200+70),  pored središnje podzemne  garaže, kako bi sav parkirališni prostor bio podzeman, a  na površini se razvila hortikultura.

Novost u DPU Punta Skala  je i manji smještajni objekt na početku naselja  uz tehničku stanicu. On neće biti u direktnoj funkciji turizma.  Namijenjen  je - stanovanju radnika koje poslodavac očekuje da će  morati dovoditi i s drugih područja Hrvatske.

Bitnije primjedbe nisu iznesene, a usljedit će 15 dana javnog uvida te zaključne rasprave.  Predsjednik i zamjenik Mjesnog odbora Petrčana Ivan Nemarić i Velimir  Čubrić imali su pitanja oko izgleda obale u koji se neće intervenirati osim s  nekoliko montažnih gatova, očekuje se da će investitori doprinjeti obnovi  uništene infrastrukture (što nije predmet ove rasprave), a saznalo se da će  i apartmansko odnosno vikend naselje biti priključeno na njihov suvremeni  pročišćivač otpadnih voda.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno