Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U dvije prometne nesreće u petak dvije osobe teško ozlijeđene

10.09.2018. 08:28
U dvije prometne nesreće u petak dvije osobe teško ozlijeđene


U dvije prometne nesreće koje su se dogodile u petak dvije su osobe teže ozlijeđene. U Bibinju oko 9.15 sati došlo je do sudara dva osobna automobila na križanju Gaženičke ceste i Ulice 84. bojne  HV-a Termiti na DC8.
– 79-godišnji njemački državljanin upravljao je osobnim vozilom srbijanskih oznaka te se kretao Ulicom 84. bojne HV-a Termiti. Ulazi u spomenuto raskrižje gdje je u to vrijeme promet regulirao semafor te prednjim dijelom udara u vozilo zadarskih oznaka kojim je upravljao Hrvat (66) koji se kretao Gaženičkom cestom te je skretao ulijevo. Teške ozljede zadobio je 66-godišnji vozač, a lakše tjelesne ozljede putnica u njegovom automobilu, rekla je službenica za odnose s javnošću PU zadarske Sonja Šimurina. Vozač u automobilu srbijanskih registarskih oznaka je alkotestiran te kod njega nije bilo alkohola dok vozača iz automobila zadarskih registarskih oznaka nije bilo moguće alkotestirati zbog težine njegovih ozljeda. Još uvijek nije utvrđeno kakvo je bilo stanje na semaforu za vrijeme sudara, prema tome ni tko je kriv za ovu prometnu nesreću. 
Istog dana u 13.15 sati vozačica (33) upravljala je osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka u Ulici Vlatka Mačeka, htjela je skrenuti ulijevo, međutim nije primijetila da je u tom trenutku pretječe motocikl belgijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Belgije. Od udarca automobila u motocikl, vozač pada na kolnik gdje je zadobio teške tjelesne ozljede, a vozačici ide kaznena prijava zbog neopreznog skretanja.