Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Denis Ikić novi predsjednik Gospodarske komore

10.09.2020. 10:43


Denis Ikić, direktor Županijske komore Zadar, na jučerašnjoj 4. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Zadar jednoglasno je izabran za predsjednika.
Ikić će na toj poziciji zamijeniti Darija Jurina, koji nakon punih 28 godina s tog mjesta odlazi u mirovinu.
Na sjednici održanoj u hotelu Kolovare nazočili su predstavnici 23 od ukupno 26 tvrtki, koliko ih je u Vijeću, a Ikić je bio jedini kandidat kojeg je predložilo radno tijelo sastavljeno od devet tvrtki. Tu funkciju će početi obnašati od 1. listopada, budući da njegov prethodnik Jurin odlazi u mirovinu 30. rujna.
– Gospodin Jurin je bio 28 godina u komori i obnašao funkciju predsjednika. U svom mandatu napravio je jako puno za naš grad, a samo za donacije, najviše za zdravstvo, prikupio je oko 20 milijuna kuna. Stoga smo na ovoj sjednici donijeli odluku da ćemo ga predložiti za nagradu za životno djelo za prikupljanje donacija, kazao nam je novoimenovani predsjednik Županijske gospodarske komore dodajući kako će učiniti sve da ova komora zadrži prepoznatljivost kao asocijaciju županijskog gospodarstva sa snažnim naglaskom na europske fondove. Istaknuo je kako Komora danas provodi četiri takva projekta i to Mistral, Blue boost, 4Helix i chain reactiion, a koji su ukupno vrijedni više od osam milijuna eura.
– Na taj se način Komora uključuje u međunarodne tijekove te se osiguravaju benefiti kroz međunarodno umrežavanje, razvoj profesionalnih iskustava i dodjelu vauchera našim tvrtkama koje sudjeluju u tim projektima za razvoj novih inovativnih proizvoda. Ujedno i Komora podiže svoju vidljivost i povećava prihode, kazao je Ikić te je naglasio kako će Komora snažno, kao i do sada, s jedinicama lokalne i regionalne samouprave raditi na pripremi mjera za olakšanje poslovanja gospodarstva i nastojati kroz edukacije, seminare i rad strukovnih udruženja artikulirati interese zadarskih tvrtki prema lokalnoj i središnjoj vlasti.
Ikić se osvrnuo i na novi portal Digitalna komora te je kazao kako bi želio da ga koristi što veći broj tvrtki.
– Portal ima veliku komercijalnu vrijednost, a usluga je za naše tvrtke besplatna. Na njemu se mogu pronaći vrijedne informacije, razne edukacije, podaci o sajmovima, zakonima, propisima i normama. Edukacije se mogu pratiti online te se mogu preuzimati i te edukacije, ali i seminari i radionice koje provodi Komora u svom sustavu. Dio sadržaja je potpuno besplatan za sve građane, pa se tako na njemu mogu pronaći, primjerice, informacije o tome kako osnovati privatno poduzeće, poručio je Ikić s čijim izborom je ujedno profitirala i Komora, budući da će i dalje raditi kao direktor Županijske komore, a za tri tjedna i i kao njen predsjednik.