Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Individualan pristup i rad u manjim skupinama

10.09.2021. 10:03


Dragon teatar započinje sa satovima kazališne škole za mlade u ponedjeljak 13. rujna 2021. u 20:00 sati, a za djecu u utorak 14. rujna 2021. u 19:30 sati u dvorani Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici. Satovi kazališne škole za djecu će se održavati utorkom i četvrtkom u 19:30 sati, a rad s mladima održavat će se prema dogovoru.
U posljednjih nekoliko godina polaznici Kazališne škole Dragon teatra zadarskoj publici prikazali su prestave Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica kojom su polaznici uveličali stogodišnjicu izdanja kultne zbirke »Priče iz davnine« Ivane Brlić Mažuranić. Uslijedila je »Božićna priča« Charlesa Dickensa, Čudesna šuma Sunčane Škrinjarić, Alisa iza ogledala Lewisa Carrolla, KIneska knjiga čuda Normana Hinsdalea Pitmana i Lorax Dr. Suessa.
Rad s mladima i odraslima obilježile su predstave: Posljednja nova godina, Bakhe, Poe-nikada više – kolaž fragmenata poezije i proze opusa Edgara Allana Poea, Kraljevo- mjuzikl prema istoimenom djelu Miroslava Krleže, autorska predstava – kolaž monologa iz opusa Williama Shakespearea U ime Shakespearea, Trainspotting Zadar – autorski uradak polaznika, hrvatska praizvedba predstave Put u Damask Augusta Strindberga, Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i posljednja predstava Odiseja 2020. u suradnji s profesionalnim plesačima i videomajstorima iz Splita, Zagreba i Pule.
– Cilj rada Kazališne škole Dragon teatra je individualan pristup svakom polazniku što omogućava rad u manjim grupama. Polaznici se kroz igru i istraživanje upoznavaju s kazališnom umjetnošću i sudjeluju u kreativnom procesu stvaranja predstave, ističe kazališna pedagoginja i profesionalna redateljica prof. Maja Šimić.