Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pusić: Kampanja HDZ-a ispod civilizacijske razine

09.10.2011. 22:00
Pusić: Kampanja HDZ-a ispod civilizacijske razine


Prije tri mjeseca Vlada je prestala raditi, pa kao putujuća družina sudjeluje u predizbornoj kampanji HDZ-a, ustvrdila je Pusić na konferenciji za novinare uoči sjednice Središnjeg odbora stranke


Sačuvati dostojanstvo i samopoštovanje nasuprot prostoti HDZ-a dodatni je cilj predizborne kampanje Kukuriku koalicije, poručila je jučer predsjednica saborskoga Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesna Pusić, ocjenjujući kako je HDZ-ova kampanja “ispod svake civilizacijske razine”, što koaliciju obvezuje da samopoštovanje zemlje i njezine političke kulture.
Prije tri mjeseca Vlada je prestala raditi, pa kao putujuća družina sudjeluje u predizbornoj kampanji HDZ-a, ustvrdila je Pusić na konferenciji za novinare uoči sjednice Središnjeg odbora stranke. “Njihova je kampanja poprimila oblike koji su ne samo ispod europskih standarda, nego i ispod svake civilizacijske razine”, pa možemo čuti “objede, podmetanja, farse, izmišljanje osjećaja ugroženosti, prostote i uvredljivi nacionalizam kao da se verbalno vraćamo u devedesete”. Kampanje za EU “zapravo i nema”, jer se vlast koja se zaklinjala u EU odrekla temeljnih vrijednosti unije, pa će Kukuriku koalicija “kampanju za EU morati ostaviti za poslije izbora”.
Zakon o ništetnosti Vesna Pusić nazvala je predizbornom farsom u Saboru. “HDZ je time mislio mobilizirati svoje birače. Nije istina da nisu znali prije cijelog cirkusa koji su izazvali. Taj zakon ne bi imao pozitivnog utjecaja, samo bi potencijalno štitio ratne zločince. A da opozicija nije srušila kvorum imam informacije da bi to učinio sam HDZ”, kazala je.
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je da je vlada dokazala kako “i od dna ima gore”, jer je industrijska proizvodnja proteklog mjeseca pala 4,5 posto, a izvoz 18,2 posto. I vlast i opozicija nude rast, zapošljavanje i razvoj, ali je pitanje tko to može provesti: vlast kontinuiteta neznanja i nesposobnosti, ili alternativa Kukuriku koalicije, čijoj se sposobnosti i poštenju građani, u najmanju ruku, mogu nadati, ali je i provjeriti iz prethodnog mandata, kazao je Čačić. No HNS ne želi širiti rezignaciju. “U Hrvatskoj su svi nezadovoljni, pa i sama premijerka, ali ne mora biti tako. Imamo temelje za napredak, bolja vremena mogu doći”, kazao je predsjednik Središnjega odbora Ivan Vrdoljak.