Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar potopljen na Dravi

Autor:

09.11.2008. 23:00
Zadar potopljen na Dravi

Foto: Josip ŠERI



Zadar je nakon pozitivnog niza bez velikog otpora izgubio utakmicu u Osijeku.  Već u 5. minuti Barišić je odlično prošao po desnoj strani i onda smireno uputio povratnu loptu prema Kneževiću kojem s desetak metara nije bilo teško pogoditi sam donji desni kut – 1:0. Inače, već prije toga Vidaković je mogao također biti strijelac, ali je njegov udarac, nakon što se odlično oslobodio svog čuvara, bio premlak da bi iznenadio Vukovića. Osijekovo vodstvo natjeralo je Zadrane da odmah otvore karte i oni su krenuli po izjednačenje. Dominirali su većim dijelom prvog poluvremena, ali nisu napravili previše štete osječkoj obrani. Najbliži pogotku bili su u 18. minuti kada je Terkeš dobro odapeo s ruba šesnaesterca, ali je Skender bio spreman i obranio taj udarac. U 32. minuti Župan je iz slobodnog udarca s 22 – 23 metra ciljao u desni kut, ali je bio zamalo neprecizan, a Osječani su se u prilici za pogodak ponovno pojavili tek u 35. minuti kada je Miličević pobjegao obrani Zadra, ali ni on nije bio dovoljno koncentriran u završnici pa je uputio mlak udarac. Ipak, do odmora “bijelo-plavi” su uspjeli udvostručiti svoju prednost. Slobodan udarac s desne strane izveo je Knežević, a u gužvi pred zadarskim vratima najbolje se snašao Osijekov kapetan Valentin Babić, koji je glavom poslao loptu prema vratima. Lopta se na putu prema mreži odbila Smojinih leđa – 2:0.
Nije dugo trebalo čekati konačnu potvrdu Osijekove pobjede. U 49. minuti Knežević je majstorski proigrao Barišića, a ovaj se odlično snašao u ne baš jednostavnoj situaciji i u padu pogodio donji desni kut – 3:0. Taj je pogodak Osječane oslobodio straha da bi se susret mogao zakomplicirati. Od tog trenutka Osječani su zaigrali mnogo bolje i atraktivnije pa su s tribina sve češće dopirali odjeci zadovoljstva oko 3.000 gledatelja.
U 54. minuti Knežević u priliku izbacio Babića koji nakon sprinta od 40-ak metara ipak nije imao dovoljno snage da precizno završi taj napad. Nedugo zatim junak utakmice Josip Knežević napustio je travnjak, a odlično ga je zamijenio Aleksandar Šolić koji je uzeo u svoje ruke dirigentsku palicu i nastavio tamo gdje je Knežević stao. Tako je u intervalu od samo tri minute svojim suigračima Šolić priredio dvije čiste prilike, ali je prvo Primorčev udarac fijuknuo pokraj desne vratnice, a u 77. minuti ni Barišićev lob nije bio dovoljno precizan.
Još je jedan gol mogao pasti u 90. minuti kada je Šolić odlučio okušati svoj udarac. Učinio je to s ruba šesnaesterca, i to jako dobro. Lopta je išla u sam gornji desni kut, ali se u toj situaciji iskazao i zadarski vratar koji je vršcima prstiju uspio spriječiti pogodak.


 OSIJEK – ZADAR 3:2


Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme: sunčano. Teren: dobar. Gledatelja: 3000. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica) – 7. Strijelci: 1:0 Knežević (5), 2:0 Smoje (41), 3:0 Barišić (49).
Skender 7, Vida 7, Smoje 7, Pranjić 7, Andre Luiz 6,5, Lončarević 6,5, Babić 7, Vidaković 6,5, Knežević 8 (od 71. Šolić 7), Miličević 6,5 (od 61. Primorac 6,5), Barišić 7,5 (od 78. Prijić -).
Vuković 5,5, Puljić 5,5, Batkoski 5,5, Parmaković 5,5, Maruna 5 (od 87. Mitrović -), Milin 5 (od 56. Jerdić 5), Surač 5,5, Pletikosić 5,5, Župan 5,5 (od 67. Batur 5,5), Tomasov 6 i Terkeš 6.




 REKLI SU


Tomislav Steinbrückner (Osijek)
– Ne preostaje mi ništa drugo nego da samo pohvalim moju momčad koja je odigrala još jednu odličnu utakmicu. Sve ovo što se događa na terenu plod je našeg kontinuiranog rada i nadam se da ćemo takvu praksu nastaviti i u vremenu koje je pred nama.
Ivica Datković (Zadar):
– Osijekovoj pobjedi nema ni najmanjeg prigovora. Domaćin je igrao fanatično i pokazao kako se bori za boje svoga kluba. Mi smo iskazali previše taktičke neodgovornosti, a na taj način jednostavno nismo mogli parirati izuzetno raspoloženom suparniku.