Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Najava bolje forme ili samo izgubljen bod?

09.11.2011. 23:00
Najava bolje forme ili samo izgubljen bod?


Nakon šest tjedana posta Biograd je uspio utržiti bod, i to protiv kluba koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva uz Vidovec pokazao najviše


Pobjeda Zadranki u Trogiru, domaći remi Biograđana u srazu s Dugim Selom te porazi Zadra i Arbanasa na gostovanjima u Dubrovniku i Kaštelima epilog su prošlotjednih nastupa rukometnih predstavnika Zadarske županije. Od spomenutih klubova, sastav iz kraljevskog grada prošlog je vikenda ponovno bio suočen s najvećim imperativom, a Biograđani su u jednu od posljednjih kompozicija koje vode prema ostanku u Prvoj HRL uskočili jednom nogom.
Biograđani održali nadu
Jesu li stoga izabranici Zorana Mikulića pred svojom publikom zaradili ili ispustili bod? S obzirom da im vrijeme definitivno nije saveznik, a u rubrici pobjeda posljednjeplasirana momčad je do ogleda s Dugim selom imala upisana samo jednu, mogli bismo konstatirati da su Galebovi u devetom kolu doživjeli neuspjeh. U prilog ovoj tvrdnji ide i podatak da su domaći u drugom poluvremenu imali prednost od šest golova, a na kraju spašavali što se spasiti da. No, ovu utakmicu možemo sagledati i iz drugačije, vedrije perspektive. Naime, nakon šest tjedana posta Biograd je uspio utržiti bod, i to protiv kluba koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva uz Vidovec pokazao najviše. Remi tako predstavlja neosporni pomak naprijed, a ako je najava dugo očekivanog iskoraka iz zone ispadanja, bolje igre i rezultata u posljednja četiri kola prve faze natjecanja, onda je i konačnih 31:31 povoljan ishod. Još povoljniji bit će ostvare li Galebovi do božićno-novogodišnje stanke još dva planirana slavlja. Umag i Ivančica kod kuće te Brod u gostima ne čine se kao nemoguće misije za momčad koja je vrlo dobro parirala Medveščaku, odnosno Dugom Selu, ali ako do proljeća ne realizira dobar dio zacrtanog, dogodine ćemo ju gotovo sigurno gledati u nižem rangu.
Slavile jedino rukometašice
U njemu je Zadar u subotu upisao treći ovosezonski poraz. Izabranici Frane Karduma morali su stisnuti ruke igračima Dubrovnika, koji su u svojoj dvorani slavili 39:35. Gostujuća klupa po isteku dvoboja je imala primjedbe na “neujednačen sudački kriterij”, smatrajući da je dobrim dijelom razlog za neuspjeh “plavih”. Međutim, čak i da su Gospari imali značajan vjetar u leđa, činjenica je da ljudi u crnom nisu zabili Zadranima 39 golova, već Dubrovnik. Momčad koja u svojim redovima ima iskusne Jeraka i Humbolta, mlađe kadetske reprezentativce i neosporni potencijal, mogla je dati više u dvoboju s davljenicima. A više će im definitivno trebati ovog vikenda, kada će u Mocirama ugostiti drugoplasirani Kamičak.
Kao i muški sastav, rukometašice Zadra u sedmom su se kolu Druge HRL – jug susrele s ekipom sa začelja, no one su gostovanje u Trogiru okončale trećom pobjedom u sezoni. Tako su još jednom potvrdile tezu da im najbolje leže klubovi iz donjeg doma te trenutačno zauzimaju petu poziciju na ljestvici. “Zlatna sredina” kao da je njihov moto.
U najnižem rangu, Trećoj HRL – jug, Arbanasi su u Kaštelima prekinuli stopostotni niz. Ambiciozni domaći sastav nanio im u četvrtom kolu uvjerljiv (28:14) poraz kojim je istaknuo kandidaturu za prvo mjesto, a “crno-bijele” suočio s realnošću da je liga ove sezone kudikamo jača nego lanjska. Uz Kaštela, Korčula i Opuzen će Zadranima predstavljati najveću prepreku na putu do drugoligaškog društva.


DRUGA HRL – JUG (Ž)




Rezultati 7. kola: Trogir – Zadar 24:26, Kaštela – Hoteli Makarska 21:22, Orkan – Split 20:31, Vranjic – Split 2010 15:22.
Split 2010 10, Split, Vranjic 8, Kaštela 7, Zadar 6, Knin, Orkan, H. Makarska 4, Metković 2, Trogir 1
U 8. kolu (12. studenog) igraju: Hoteli Makarska – Knin, Split – Kaštela, Split 2010 – Orkan, Metković – Vranjic.


DRUGA HRL – JUG (M)


Rezultati 7. kola: Dubrovnik – Zadar 39:35, Kamičak – Solin 33:28, Knin ’95 – Metković 1963 29:47, Hrvatski dragovoljac – Split II 42:29, Trilj PV – Jelsa 33:21, Krilnik – Trogir 27:28.
Metković 1963 14, Kamičak 12, H. dragovoljac 11, Zadar, Trilj P.V., Trogir 8, Solin 7, Jelsa 6, Dubrovnik, Split II 4, Krilnik 2, Knin ’95 0
 U 8. kolu (12. studenog) igraju: Zadar – Kamičak, Trogir – Solin, Metković 1963 – Dubrovnik, Split II – Knin ’95, Jelsa – Hrv. Dragovoljac, Krilnik – Trilj PV.


Arena odustala od Premijer lige


Rukometaši Arene Jadrograd zaključili su svoju epizodu u Premijer ligi! Nakon samo osam odigranih kola, pred istarski derbi protiv Buzeta, iz pulskog su kluba poslali obavijest odgovornima u Hrvatskom rukometnom savezu da zbog financijskih problema nisu u stanju nastaviti se natjecati u najjačem razredu hrvatskog muškog rukometa. Time je okončana agonija “arenaša” koja je započela već u prošloj sezoni koju su uspjeli nekako izgurati do kraja i osvojiti 14. mjesto u Premijer ligi, prvo iznad crte koja znači ostanak. No, dugovanja prema igračima su preko ljeta dovela do pravog egzodusa iz pulskih redova, a klub je, nemoćan da ispuni sve ono što je bilo obećano, napustio i predsjednik Milan Sead Soldatić. U klubu je odlučeno da će ovu sezonu nastaviti s natjecanjem među trećeligašima, ali bez Slavice Bonić na klupi… Konačno, kakve veze ova vijest ima sa Zadrom? Poveznica je sezona 2009./10. u kojoj je Arena u Prvoj ligi za jedan bod bila bolja od Zadra i izborila Premijer ligu. Ne znamo tko se još ne sjeća onih 23:23 (gol Arene u zadnjim sekundama) Zadrana i Puljana u Mocirama.