Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Turisti oduševljeni NP Paklenicom, Manitom peći i Većkom kulom

10.11.2019. 10:00


Općine i mjesta Zadarske županije sve su popularnija turistička odredišta na globalnoj karti suvremenih nomada. Najbolje se ovu pojavu može pratiti na najvećem online stjecištu onih koji su u potrazi za novim destinacijama, najvećem svjetskom turističkom web servisu, stranici Tripadvisor.
Tako osim Zadra, Biograda, Paga i Nina, posebnu je stranicu ima i Starigrad Paklenica te brojni korisnici mogu tu dijeliti svoje dojmove i savjete, postavljati pitanja i nalaziti obavijesti o turističkim temama podvelebitskog kraja.
Kako se moglo i očekivati najveće zanimanje kod gostiju pobuđuje Nacionalni park Paklenica o kome je već dosad pisalo 811 komentatora i ocijenilo ga s prosječnom ocjenom 4,5 pri čemu mu je 69 posto njih dalo čistu peticu.


Potreban čitav dan
U komentarima se ističe ljepota prirode, neočekivani prizori i upozorenje da za posjet ovom posebnom biseru treba računati na više od par sati. Mnogi se žale kako su učinili upravo to, no većina također najavljuje kako će se vratiti i odvojiti čitav dan za obilazak kanjona i okolnih izletišta.
»Bio sam tamo 4 sata, drugi puta idem na cijeli dan,« piše Roots93 iz Colchestera u Velikoj Britaniji. Njegov sunarodnjak iz Bristola manslagj dodaje da je »mjesto predivno i ne smije ga se nipošto propustiti, nevjerojatni prizori za veoma prihvatljivu cijenu.« Moller2017 iz Aarhusa u Danskoj također je oduševljen ljepotom, ali upozorava posjetitelje da valja ponijeti prikladnu obuću. 243twanv iz Hedela u Nizozemskoj oduševljen je svojim prvm penjačkim iskustvima te preporučuje Paklenicu kao najbolje mjesto za učenje penjanja, ali i upozorava da signalizacija često nije baš najjasnija.


Po hrvatskom ljetnom suncu
RN 40 iz Gummersbacha u Njemačkoj, također je bio oduševljen prirodom, ali ne i mogućnošću da se automoblima vozi do ulaza u Park te predlaže da bi bolje rješenje bio organizirani prijevoz.
Druga po popularnosti starigradska atrakcija je Manita peć, koju su posjetitelji također prosječno ocijenili s visokih 4,5. Mnogi komentatori nisu ponovno krili svoje oduševljenje spiljom. Kako je napisala mika0228 iz Sosnowieca u Poljskoj: »hodali smo dva sata po hrvatskom ljetnom suncu, ali uistnu je vrijedilo!«
Svoje poklonike sve više stječe i Većka kula kojoj je za sada 22 komentatora isto dalo prestižnu ocjenu 4,5. Osim susreta s poviješću, većina komentatora ističe i mogućnost kupanja na obližnjoj plaži i uživanje u popratnim sadržajima.