Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hrvatski put je očito – težak put

09.12.2011. 23:00
Hrvatski put je očito – težak put


Predsjednik SDP-a i budući premijer Zoran Milanović izjavio je da je petak ujutro bio “velik dan za Hrvatsku, može se reći povijesni”, te da je “završena jedna i počinje nova etapa”.
– Čestitam svima koji su tome doprinijeli. Ovo je još jedan primjer u kojem vidimo da je hrvatski put težak put. Naš put je bio težak u stvaranju države. Naš put je bio dug i u ulasku u EU jer smo na tom putu pregovarali duže i teže od ostalih. I iz toga toga treba izvući pouke i shvatiti da očito jedino radom, naporima, metodom pokušaja i pogreške dolazimo do velikih rezultata, rekao je Milanović.
Dodao je da se “EU nalazi u teškom stanju, ali ono nije bezizlazno”.
– Vjerujem u Europu kao projekt i kao instrument da Hrvatska kroz članstvo u EU postigne svoje nacionalne interese koji se sastoje u sreći i blagostanju, a tek onda u konkurentnosti, visokim stopama rasta i svemu onome što je pretpostavka ovoga prvoga, rekao je Milanović. Govoreći o uvođenju eura rekao da će o tome više reći kasnije kada vidi što se europski lideri odlučili.
– Već mjesecima je pred njima jedna za drugom teška odluka. Ova kriza je kriza povjerenja u kojoj treba donositi teške političke odluke, rekao je Milanović.