Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Započela prljava kampanja u HDZ-u protiv Hebranga

10.01.2011. 23:00
Započela prljava kampanja u HDZ-u protiv Hebranga


U HDZ-u još nije donesena odluka o unutarstranačkim izborima, a kao da je već započela kampanja denunciranja ljudi. Naime, pojedini novinari u nedjelju su, s dva različita broja, dobili dvije sms poruke u kojima se upozorava da potpredsjednik stranke Andrija Hebrang otkad je šef Kluba zastupnika HDZ-a na raspolaganju ima crnog passata, službenog vozača Matiju te da se tim autom koristi i Hebrangova supruga. Ni na jednom od brojeva s kojih su došli sms-ovi nitko se ne javlja, pa se može tek nagađati tko to i zašto pokušava diskreditirati Hebranga.
Možda je ova akcija potaknuta nedavnim Hebrangovim javnim istupom kad se žalio da se u kampanji prije parlamentarnih izbora 2007. godine vlastitim automobilom vozio po izbornoj jedinici gdje je bio kandidat dok su istovremeno stranačka vozila bila rezervirana čak i za Sanaderovu suprugu Mirjanu i njegove dvije kćeri.
I Hebrang je, kad smo ga jučer nazvali, odmah zaključio da mu to, s obzirom na razinu obaviještenosti, pokušava pakirati netko iz stranke. Hebrang je potvrdio da ga vozi crni stranački passat, ali ističe da u tomke nema ništa problematično.
– Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je nakon parlamentarnih izbora 2007. godine da kao predsjednik Kluba dobijem na raspolaganje jedan auto u vlasništvu stranke. No, moj vozač Matija može vam reći da se tim autom nikad ne koristim u privatne svrhe, isključivo u službene. Evo, upravo sada Matija me vozi kući, a onda sjedam u svoj auto i odvest ću u zračnu luku zeta i kćer, rekao nam je Hebrang.
Kad je riječ o njegovoj supruzi Danijeli, Hebrang tvrdi da se ona iznimno rijetko vozila stranačkim passatom “na nekoliko primanja i jednom ili dva puta kad je u gradu bio pljusak, pa sam Matiju zamolio da je preveze”.