Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Forum Blues Baru sviraju Scarlet Notes

10.01.2017. 23:00
U Forum Blues Baru sviraju Scarlet Notes


Prvi koncert u novoj godini u Callegru će u petak otprašiti Scarlet Notes. Zadarski alter rock trio prepoznatljiv po autorskom radu koji ih je pogurao do nacionalnih ljestvica i inozemnih gostovanja u Forum Blues Baru će podsjetiti na uspješan debitantski album i singlove kojima su obilježili proteklu godinu.
Scarlet Notes su Zrna Zuber (vokal, bass gitara), Josip Miočić (bubnjevi) i Leonardo Jakšić (gitara). Bend je osnovan 2010., a intenzivno autorski radi posljednje tri godine. U 2014. su nastupili na više hrvatskih demo festivala i izborili finale HGF-a (2. mjesto), finale Hr demo kluba (5. mjesto) te finale Zadarske gitarijade. U rujnu 2014. Scarlet Notes potpisuju za Aquarius Records te izbacuju zapaženi prvi singl “Sanjamo”. U prvoj polovici 2015. predstavit će još dva singla i videospota za pjesme “Dodiri” i “Kraj jedne ljubavi”, a zahvaljujući suradnji HGF Demo festivala i MBM Managementa bili su i na mini turneji u Velikoj Britaniji. Početkom srpnja na red je došao dugoočekivani debitantski album pod nazivom “Naivno Srce” te video istoimene pjesme sa zadarske promocije albuma. U veljači 2016. godine izdaju novi singl “Obrisi” kojim najavljuju svoj koncept projekt nazvan “3/3”. U naredne dvije godine izdat će tri puta po tri tematski i ugođajno srodne pjesme, te ih pri kraju razdoblja objediniti na albumu. Predstavljanje projekta nastavilo se u svibnju s pjesmom “Ptice od Papira”.
Scarlet Notes sviraju moderni rock s primjesama raznih glazbenih žanrova. Pjesme crpe nadahnuće iz međuljudskih odnosa i životnih (ne)prilika. Čitanje njihovog autorskog rukopisa počinje u 22 sata, a ulaz je i ovog petka slobodan.