Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SPEKTAKLI Predstavljena etno baština Ravnih kotara i Zadarske županije

11.01.2019. 14:08
SPEKTAKLI Predstavljena  etno baština  Ravnih kotara i  Zadarske  županije


U  metropoli  Bukovice i Ravnih kotara Benkovcu, 09. siječnja 2019. godine po treći puta snimljena je popularna zabavno-glazbena emisija serijala "Lijepom našom".
U prepunoj školskoj dvorani tijekom emisije predstavljena je etnobaština Grada Benkovca i Zadarske županije. Gradonačelnik Tomislav  Bulić prije početka emisije pozdravio je sve izvođače, nazočnu publiku  u dvorani te  predstavio gospodarske i turističke potencijale Grad Benkovca  i Zadarske županije
Nastupili su  KUD-ovi: Sidraga iz Tinja, Sv. Ante iz Nadina, Popovići iz  Popovića, Vukšić iz Vukšića, Vinac iz Stankovaca, Vukšićki bećari iz  Vukšića, PS Sokolovi Ravni kotari, Sv. Marko iz Vionice, Kamen Bukovica, Bukovica i Ravni kotari, muške klape Asserija iz Benkovca, Munita iz  Zadra, Niko plus iz Zadra, Težaci iz Paljuva, Bibinje iz Bibinja, estradni  pjevači Mate Šegota, Anđelo Petrović, Valentina Mekovec, Josip Čačić,  Marko Zekanović, Momir Ražnjević, David Ricov, Zoran Jelenković, Mate Bulić, Đani Maršan i Mladen Grdović dok ih je sve zajedno pratio  Tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka.
Gradonačelnik Tomislav Bulić i njegov zamjenik Tomislav Klarica cijelu dvoranu digli su na noge i doživjeli ovacije kada su u duetu  na pozornici otpjevali "Croatio, iz duše te ljubim". Bio je to veliki glazbeno  zabavni spektakl za Benkovac i cijelu okololicu.