Bilo kuda Zadar svuda

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sve više radova o Zadru i izvan YouTubea
Na platformi Odysee Zadar je zastupljen s preko 20 uradaka najrazličitijeg sadržaja. Dio čine oni sportski, to jest utakmice KK Zadra, zatim glazbeni, a posebno je dobro pokriven Zadar Organ Festival
Marin GOSPIĆ
Turisti na svim platformama najradije snimaju Morske orgulje

To da se videa o Zadru na najvećoj svjetskoj videoplatformi YouTube više ni pobrojiti ne može odavno nije tajna. Zato smo htjeli provjeriti kako je naš grad zastupljen na manjim neovisnim patformama koje sve više dobivaju na popularnosti. Cenzura slobode govora, uklanjanje sadržaja i čitavih kanala te besmislena nedavna mjera ukidanja »palca dolje«, samo su doprnijeli većoj popularnosti BitChutea, Odyseea i Rumblea kojima je broj kreatora i korisnika u stalnom porastu.

Od dva do 20

Lani u ovo doba se na Bit Chuteu pod pojom Zadar moglo naći samo dva videa od kojih je jedan bio snimka Morskih orgulja, a drugi je u naslovu imao Zadar jer se radilo o audiozapisu koncerta Azre na turneji Zadar-Mostar-Split. U međuvremenu je taj broj narastao na sedam, a najduži je onaj o prosvjednom okupljanju protiv epidemioloških mjera u Zadru i Šibeniku, kako se navodi u naslovu, no sadržaj je ipak isključivo šibenski.
Ostale snimke su sve različiti radovi koji prikazuju iskrcavanje NATO snaga u Gaženici u svibnju prošle godine.
Na platformi Odysee Zadar je zastupljen s preko 20 uradaka najrazličitijeg sadržaja. Dio čine oni sportski, to jest utakmice KK Zadar, zatim glazbeni, a posebno je dobro pokriven Zadar Organ Festival. Ostalo je mješvina svega i svačega, a osobito se ističe kanal pod nazivom IP Zadar koji radi vlogove o gradu, Adventu i ukašavanju, vožnji trajektom do Ošljaka, narodnoj glazbi, ljetnim šetnjama gradom, điru oko Borika, a nađe se i nekoliko pirova. Određen dio, naravno čine i videa o ugođaju na Morskim orguljama.
Posebno vrijedi istaknuti i fotoalbum o projektu Eko-etno selo Dračevac, Projekt BESELO.
Mlada video platforma Rumble na kojoj se okupljaju »prognanici« s YouTubea također ima svoju zadarsku sekciju. Uz neizbježne Morske orgulje, tu su i i videa o dočeku Vatrenih nakon srebra u Rusiji koji je detaljno obradila ekipa iz indexpromocije, kao i prikaz zadarskog azila za napuštene životinje...Par turista ostavilo je svoje videozabilješke posjeta našem gradu tijekom ovoga ljeta.
Originalnošću se svakako izdvaja video kanal We will never be anybody’s slaves (da, sve to mu je ime) o putovanju na motor-kotaču iz Njemačke do Zadra, Vinjerca i Paga s puno lijepih pa i dramatičnih snimaka ceste, kao i očaravajućih prizora naše obale. Sveukupno na Rumbleu ima dvadeset zadarskih videa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)