Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Humanitarni koncert na Valentinovo

Autor: Katarina Belić

10.02.2009. 23:00
Humanitarni koncert na Valentinovo

Foto: Adam VIDAS



Za sve važnije datume obvezno nešto organiziramo pa se tako upravo sada pripremamo za veliki humanitarni koncert koji će se održati za Valentinovo, a na kojemu će nastupati Ivica Sikirić Ićo. Sav prikupljeni novac ide za pomoć jednoj obitelji u Bibinjama čiji je jedan član teško bolestan, kazao je Zebić


Prije dvije godine osnovana je Udruga mladeži Bibinja, a sama ideja o osnivanju udruge javila se godinu dana ranije u ljetnim mjesecima kada je nekolicina mladih Bibinjaca prilikom uobičajenoga popodnevnoga druženja kroz razgovor shvatila kako se u njihovu mjestu ne događa ništa zanimljivo te kako bi bilo dobro da se oni, kao mladi, okupe i zajedno to promijene.
Poduzetna udruga
– U početku kada se Udruga tek osnovala bilo nas je samo sedam-osam, no već godinu kasnije bilo nas je oko 50 članova. Danas je taj broj nešto manji jer su mnogi morali otići zbog studija dok su neki i odustali. Ovu Udrugu smo osnovali s ciljem da pored uobičajenih ljetnih fešti “dovedemo” nešto zabave, zanimljivosti i događanja u naše mjesto i u zimskim mjesecima. Pa tako se sada već dugo vremena svake subote okupljamo u našim prostorijama u Domu kulture i tu se zajedno družimo, plešemo i zabavljamo, kazao je Petar Zebić, tajnik Udruge mladeži Bibinja.
No, osim subotnjih druženja u prostorijama gdje je nekada bila Općina Bibinje redovito dolaze članovi uduge, ali i svi oni koji to žele. Tamo provode vrijeme igrajući stolni tenis, play-station ili pak samo u ugodnom druženju i planiranju nekog od budućih događaja.
Od kada Udruga djeluje pa do danas organizirala je brojne koncerte i svirke kao i sportska događanja poput turnira u odbojci i natjecanja u malom nogometu na pijesku. Prvo što su organizirali bio je božićni koncert, a od poznatijih pjevača prvi s kim su surađivali bio je njihov mještanin Ivica Ićo Sikirić, no tu su bili još i Vinko Coce, Giuliano, Postolar Tripper, kao i sastavi poput Opće Opasnosti i Atomskog skloništa.
– Za sve važnije datume obvezno nešto organiziramo pa se tako upravo sada pripremamo za veliki humanitarni koncert koji će se održati za Valentinovo, a na kojemu će nastupati Ivica Sikirić Ićo. Sav prikupljeni novac ide za pomoć jednoj obitelji u Bibinjama čiji je jedan član teško bolestan. Stoga kada god to možemo nastojimo ne samo organizirati neki zabavni događaj već i nekome pomoći. Iako smo se u početku sami financirali i plaćali članarinu sada nam Općina mnogo pomaže i uz njihovu veliku financijsku potporu i podršku te uz nešto prihoda koji prikupimo prilikom nekakvih događanja što se financija i prostora tiče zasada nemamo nikakvih problema, kazao je Zebić.
Ugodno druženje
Trenutačno Udruga broji 20-ak aktivnih članova, a od toga su većina dečki i to od 18 pa do 29 godina koliko ima njihov trenutačno najstariji član. Iako od ovoga nemaju nikakvoga osobnog interesa ni prihoda već samo mnogo posla i osobnog zalaganja, ipak, kako kaže Zebić, sada su se već uhodali i sve im je mnogo lakše nego što je to bilo na početku.
– Svi smo u ovoj udruzi prvenstveno radi dobre ekipe i radi ugodnog druženja. Zaista dobro funkcioniramo kao tim i zasada nije bilo nikakvih nesuglasica ni problema među članovima kao ni u vrijeme svirke ili događaja koji smo mi organizirali, a na to smo svi jako ponosni. Bibinje kao mjesto stalno napreduje i uvijek se nešto događa i mijenja i to nabolje. U tom smislu uskoro ćemo dobiti i sportski centar pa ćemo se i tu moći okupljati i organizirati razne sportske događaje, a to će još dodatno obogatiti i upotpuniti zabavni i sportski program u našem mjestu, zaključio je Zebić.


 CAJKE PREKRIŽENE




U Domu kulture stoji veliki natpis, točnije, riječ “CAJKE” koja je prekrižena, jer to je jedina vrsta glazbe za koju, kako nam kažu mladi Bibinjci, ne žele ni čuti i ona je kod njih “strogo zabranjena”.