Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Sila i Boran predvode posedarske maškare

Autor: Velimir Brkić

10.02.2013. 23:00
Sila i Boran predvode posedarske maškare

Foto: Velimir BRKIĆ



Maškaranoj sviti pridružili su se mališani iz Dječjeg vrtića, učenici Osnovne škole Braća Ribar, nogometaši HV Posedarje, odbojkašice, brojni mještani Posedarja i poneki stanovnik drugih općinskih mjesta


Zaboravite na politiku, poreze, fiskalizaciju i krizu, nakon nekoliko godina zatišja u Posedarju sada vladaju maškare. Pod pokroviteljstvom Općine Posedarje, a u organizaciji Turističke zajednice i udruge “Posedarje moje” Posedarje su preplavile originalne maske i puno ljudi željnih dobre zabave, smijeha, plesa i dobre glazbe.
Maškaranoj sviti pridružili su se mališani iz Dječjeg vrtića, učenici Osnovne škole Braća Ribar, nogometaši HV Posedarje, odbojkašice, brojni mještani Posedarja i poneki stanovnik drugih općinskih mjesta tako da se maškarana kolona protezala od središta mjesta na Loparu do Kontrade.
Kako i priliči maškaranim događanjima na čelu kolone bili su glavni likovi televizijskih sapunica Sila i Boran, Lara i Jakov. Iza njih popularni političari koje su predvodili Linić i Kerum, a na kraju kolone pogrebna povorka s otvorenim lijesom, posmrtnim ostacima Miše Ležajića zvanog Popušak. Četiri časne sestre započele su s molitvom: Oče naš koji jesi mercedesa metalik boje nam donesi…
Žiri je odabirao najbolje grupne i pojedinačne maske koje su se predstavljale i izvodile program na pozornici. Igrala se bogata tombola, a vrsni kamenoklesar Miro Bratović iz Paljuva uz pomoć meštra Milivoja Klanca, u velikoj fritaji kuhao je 200 litara “fažola s manestrom, pancetom, kobasicama i kumpirima”.
Pravi urnebes među okupljenima na Loparu nastao je kada je na pozornicu sa svitom došao predsjednik časnog suda koji je izrekao optužnicu za pogubljenje Krnje, sinonima svih posedarskih briga i nedaća u proteklim godinama.