Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Liga protiv raka donirala zdrave namirnice – tunu i maslinovo ulje

12.02.2020. 08:00


Pacijentima zadarske Opće bolnice na današnjem meniju naći će se tuna s roštilja, tradicionalna donacija Lige protiv raka Zadar, koja već godinama za zadarsku bolnicu organizira svježu tunu i maslinovo ulje obilježavajući na taj način Svjetski dan bolesnika,11. veljače. Ovom donacijom Liga ujedno šalje poruku o važnosti zdrave prehrane u smanjenju rizika od nastanka mnogih bolesti, među kojima su i zloćudni tumori.
Tunu od četrdesetak kilograma donirala je Ligi i ove godine tvrtka »Jadran tuna«, dok je maslinovo ulje, nezaobilazno u pripremi ove zdrave ribe, donacija Željka Uzelca, člana Predsjedništva zadarske Lige, koji se bavi ekološkim uzgojem ulja.
Donacija ovih zdravih namirnica zadarskim bolesnicima koji se trenutačno liječe u bolnici, održana je jučer u prostoru bolničke kuhinje, čiji djelatnici su potvrdili kako će se tuna na žaru, najvjerojatnije uz blitvu, servirati bolesnicima koji nemaju zdravstvenih ograničenja u prehrani, te će donirana riba biti dostatna za oko 250 obroka.
U ime zadarske bolnice Ligi protiv raka Zadar, te posebno donatorima zahvalio je dr. Neven Birkić, pomoćnik ravnatelja za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite i voditelj Odjela za fizikalnu medicinu.
– Ovom donacijom obilježen je Svjetski dan bolesnika iako je svaki dan posvećen brizi za oboljele, istaknuo je dr. Birkić i naglasio važnost zdrave prehrane u prevenciji mnogih bolesti.
– Liga već tradicionalno obilježava 11. veljače, dan kojim se u cijelom svijetu skreće pozornost javnosti na bolesnike i njihove probleme i na ovaj način želi dati svoj mali doprinos u podizanju svijesti zadarske javnosti o potrebama bolesnika, kazala je Mirjana Dragičević, tajnica Lige protiv raka Zadar, dodajući kako je ove godine Liga organizirala i akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je provedena tijekom jučerašnjeg prijepodneva na Odjelu transfuzije zadarske bolnice.


JADRAN TUNA I ŽELJKO UZELAC
Tunu od četrdesetak kilograma donirala je Ligi i ove godine tvrtka »Jadran tuna«, dok je maslinovo ulje, nezaobilazno u pripremi ove zdrave ribe, donacija Željka Uzelca, člana Predsjedništva zadarske Lige, koji se bavi ekološkim uzgojem ulja