Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

TREĆA HNL JUG Remi Primorca (B) i Zadra rezultirao promjenom na klupi Biograjaca

12.03.2020. 08:00


Proteklog vikenda odigrano je 18. kolo Treće HNL jug. Kao i uvijek bilo je zanimljivih i neizvjesnih susreta, a nama je ipak više od ostalih pozornost uzeo onaj igran u Biogradu na Moru. Razlog je jednostavan, u kraljevskom gradu igran je »županijski derbi« Treće HNL jug između ondašnjeg Primorca (B) i Zadra. Iako je dvoboj bio zanimljiv i neizjvestan, tristotinjak gledatelja nije vidjelo pogodak. I jedna i druga momčad imale su periode igre u kojima su dominirali, obje su stvorile po nekoliko vrlo izglednih situacija, ali mreže se nisu tresle. Treba naglasiti da su obje momčadi u ovaj susret ušle bez iti jednog boda osvojenog ovog proljeća, tako da u konačnici ovaj remi i jednima i drugima znači puno. Možda Zadranima »mrvicu« više jer je momčad sa Stanova za sada u sigurnoj zoni na 6. mjestu, dok su Biograjci priželjkivali pobjedu koja bi ih vinula u sredinu ljestvice. Remi je direktno ili indirekto utjecao na »smjenu« na klupi biograjskog trećeligaša. U nedjelju su Stanko Mršić i uprava Primorca (B) dogovorili sporazumni raskid ugovora, a već dan kasnije objavljeno je da će ga na trenerskoj poziciji zamijeniti Mirko Labrović. U ovome trenutku možemo mu poželjeti sretnu trenersku epizodu u Primorcu i što bolje rezultate i plasman.
Remi Junaka
Što se tiče ostalih trećeligaških travnjaka možemo slobodno kazati da je bilo i određenih rezultatskih iznenađenja. U tu skupinu sigurno spada i rezultat iz Sinja gdje je vodeći Junak odigrao neriješeno s Vodicama 1:1. Gosti su poveli golom Zadranina Karla Torbarine u 53. minuti, a bod Sinjanima donio je Stipe Barać u 80. Split je u Parku mladeži teškom mukm stigao do tijesne pobjede nad Zagorom (2:1). I u ovom slučaju gosti iz Unešića su poveli i to zgoditkom Drage Gabrića u 23. minuti. Izjednačio je Luka Kapetaović u 57. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Krešimir Luetić (73’). Proljeće snova nastavlja se za Jadran LP koji ima stopostotan učinak u nastavku sezone. Ponovno su bili uspješni na gostovanju, ovoga puta u Blatu na Korčuli gdje su pogotkom Ivana Raića iz 29. minute stigli do velika tri boda. Osim Pločana i Dubrovčani imaju tri pobjede u drugom dijelu sezone. GOŠK je ovoga puta bio uspješan na svom travnjaku protiv Neretvanca svladavši ga 2:0. Pogotke za domaćine zabili su u završnici utakmice Ante Kovačević (85’) i Anel Topuzović (88’). Kamen je na svom travnjaku u Ivanbegovini slavio protiv Hrvaca golovima Varee (54’) i Branimira Kujundžića (89’) u utakmici s dva crvena kartona za domaćine. Uspješna je bila i Sloga koja je u Mravincima golom Tomislava Copića (33’) slavila protiv Uskoka. I »fenjeraš« Neretva također se osladila kod kuće protiv Uranije rezultatom 2:0), a strijelci za domaće bili su Adel Ajkunić (29’) i Mate Pehar (76’).
Junak je unatoč remiju ostao vodeća momčad Lige s 35 bodova, ali je sada drugoplasirani Split na samo dva boda zaostatka. Od 3. do 5. mjesta smjestili su se s 29 osvojenih bodova Jadran LP, Hrvace i GOŠK Du. Slijedi Zadar s 27 bodova koliko na 6., odnosno 7. mjestu imaju još Urania i Sloga. Kamen je na 9. poziciji s 26 bodova, a po 23 imaju Zagora i Uskok. Neretvanac je na 12. mjestu s 22 boda, a jedan manje ima biogradski Primorac. Vodice su 14. s 19 osvojenih bodova, 18 na pretposljednjem mjestu ima Zmaj, a Neretva se pobjedom nad Uranijom bodovno pomakla na 11, ali je i dalje posljednja momčad Lige.
Po prvi trobod
U 19. kolu Zadar očekuje domaći ogled sa Slogom iz Mravinaca. Momčad sa Stanova nakon dva poraza i remija sigurno priželjkuje pobjedu koja bi im donijela dodatni poticaj i motiv u ovim teškim vremenima za klub. Zadar definitivno ima kvalitetu unatoč odlascima ove zime. Samo se možemo nadati da će realizacija bti na višem nivou i trobod bi mogao sjesti na konto momčadi Marka Pinčića.
I Biograjci priželjkuju prvu proljetnu pobjedu, ali će to morati učiniti na vrućem travnjaku u Opuzenu. Vidjet ćemo je li šok terapija zamjenom trenera urodila plodom i je li Mirko Labrović uspio unijeti novu energiju u redove momčadi iz Biograda na Moru. Nadajmo se da će napadači kao i ostatak momčadi u ofenzivnom dijelu proraditi i da će Neretvancu uzeti puni plijen u nedjeljnom dvoboju u Opuzenu.
Vodeći Junak će na svom travnjaku ugostiti Kamen koji je osokoljen pobjedom u prošlome kolu. Split će na noge Uraniji koja u Baškoj Vodi teško gubi bodove. Jadran LP ima težak ispit u 19. kolu jer u Ploče stižu Hrvace. Ništa lakše neće biti ni Dubrovčanima koji gostuju kod Županove Zagore. Vodice će na svom travnjaku ugostiti Neretvu, dok Uskok dočekuje Zmaja. Nadajmo se samo da koronavirus neće poprimiti veće razmjere i da će se natjecnja na trećeligaškim travnjacima u Dalmaciji nastaviti bez većih problema.
14 golova: Mario Marović
11: Juan Manuel Varea
9: Abel Kalfić, Mario Marić, Ivan Bubalo, Leo Andrić
8: Stipe Barać, Krešimir Kelez
7: Mario Pejković, Baldo Cicijelj, Andro Vuleta, Ivan Raič, Valentin Adrian Alvarez Cief
6: Vedran Smokrović, Luka Ivanović, Antonio Samac, Domagoj Marušić, Adel Ajkunić, Drago Gabrić, Toni Katić, Toni Rendić, Željko Sablić, Kristijan Jurić
5: Antonio Štimac, Ante Kušeta, Josip Anić, Robert Jandrek, Petar Brkan, Duje Banić, Marin Vučemilović-Grgić, Karlo Vidović, Mate Čorić
TREĆA HNL JUG
18. kolo: Primorac (B) – Zadar 0:0, GOŠK Du. – Neretvanac 2:0, Split – Zagora 2:1, Neretva – Urania 2:0, Junak – Vodice 1:1, Kamen – Hrvace 2:0, Zmaj – Jadran LP 0:1, Sloga – Uskok 1:0.