Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Gluposti koje ozbiljno može gledati samo izrazito glup čovjek

11.03.2021. 13:11


PERITE RUKE SOLNOM KISELINOM!
E pa ovakve gluposti me zbilja nerviraju, a možda nisam u pravu jer ove su pouke namijenjene narodnim masama, a za narodne mase se ne može baš reći da im je inteligencija jača strana. Stalno nas kao papige upozoravaju da trebamo biti obzirni, da se čuvamo i sve u tom stilu iako bi to već odavno trebalo biti jasno svakom tko je završio dva razreda osnovne škole. Nemam naravno ništa protiv toga, jer ja se svega pridržavam kao pijan plota (iako nikada nisam bio pijan), ali je uistinu veliko pitanje koliko se to »prima« širokih narodnih masa. Evo, konačno su dozvolili otvaranje ugostiteljskih objekata i odmah su se našli pametni koji, iako im je dostupno deset stolova na terasi, baš moraju sjediti unutra i to bez maske. Ali, vratimo se mi na TV-program. Ima tako jedna reklama koja se svakodnevno emitira po stotinjak puta (to ustvari nije reklama, ali se tako emitira), a glavna joj je poruka »Budimo odgovorni. Što češće perimo ruke sapunom i vodom.« Fantastično. Dobro da su mi rekli da se to radi vodom i sapunom, a ja sam to do sada radio s pijeskom i kolomašću. A ne bi bilo loše prati ruke i varekinom, solnom kiselinom ili kako se već zovu ta sredstva za otčepljivanje kanalizacionih cijevi.. I na kraju mi još kaže »budite pametni«. Ma budite vi pametni pa malo pogledajte ovu svoju poruku i opametite se. A kako riješiti problem ovih koji se ne pridržavaju mjera? Vrlo jednostavno. Visokim novčanim kaznama. To je jedino što stado razumije kada već nema imunitet krda.


LUDA ZABAVA PREKO VIKENDA
Tko kaže da nema dobrog smijeha na televiziji? Ovoga sam se petka uistinu dobro nasmijao. Mene obično gnjavi dvoje djece koji žele da se na televiziji gleda samo ono što je njima srcu milo, a to su ubijačine i koljačine ili crtani filmovi. Nevoljko sam pristao pogledati dio filma »Američki ninja 2 – sučeljavanje« i ne sluteći kako ćemo se divno zabaviti. Scena je uistinu nevjerojatna. Na nekoj plaži, koja me neobično podsjetila na Sabunike, njih se dvojica bore protiv gomile ninja. E sad… Ninje bi trebale biti neki opasni ratnici, istrenirani za sve moguće oblike borbi, dok su ovi za borbu sposobni koliko i ja, tj. – nikoliko. Toliko smotana bića nikada nisam vidio u nekom akcionom filmu. Ova dvojica junaka srede njih desetak kao od šale, a najljepša je scena kada ga ninja gađa lukom i strijelom (tj. leti samo strijela), a on je uhvati rukom i baci mu je nazad pravo u srce. Oh, kako smo se smijali…
Ali, šalu na stranu. Zar je moguće da TV-urednici imaju toliko loše mišljenje o svojim gledateljima kada im puštaju ovako očajno smeće. Toliko gluposti na jednom mjestu odavno nisam vidio, a sve to u petak navečer. Kada ovako počinje vikend, onda to nikako nije dobro.


DESET NA JEDNOGA U TAMNOJ NOĆI…                              
Ne mogu, a da i ovo ne komentiram. U istom filmu, svako se malo naš junak nađe u situaciji da se bori sam protiv njih desetak. Ali to nisu onakve borbe kao što se zna događati na našem dragom autobusnom kolodvoru kada njih deset junaka iz jednog pitoresknog sela nedaleko od Zadra, uhvati jednoga pa ga junački cipelare svi zajedno. Ne, u ovom su filmu jako korektni. Idu jedan po jedan i pristojno čekaju da na njih dođe red. On ih mlati kao volove u kupusu (čudno, svi koriste ovaj izraz, a da nikada nisu to vidjeli u stvarnosti) i pri tome svakom pojedinačno polomi ruku ili nogu, što je popraćeno znakovitim krckanjem i čudnim položajem ekstremiteta. Ali, začudo, oni ne završavaju u gipsu, nego su već nakon par sati spremni za nove bitke i nove porcije batina. Što jest, jest! Ovakve gluposti može ozbiljno gledati uistinu samo izrazito glup čovjek.