Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Plazibat: Izgubili smo na rejtingu, ali krećemo ispočetka

11.03.2021. 10:23


Nekad jaka hrvatska stranka, Živi zid, koja je na izborima uzimala dio glasova i HDZ-u i SDP-u, danas je u potpunom rasulu. Raskol među rukovodećim ljudima doveo je do rasipanja članstva, a nema ih niti u kampanji za lokalne izbore.
S obzirom da u Županijskoj skupštini imaju dvoje vijećnika, ali da se lokalna podružnica nije niti oglasila izlaze li uopće na izbore i s kim, vijećnika Živog zida Josipa Plazibata pitali smo gasi li im se stranka nakon izbora ili ipak traže model opstanka na lokalnoj političkoj sceni.
– Nećemo samostalno na izbore, već u koaliciji, kako smo učinili i za parlamentarne izbore. Percepcija javnosti ne ide nama na ruku, bilo je dosta negativnih priča oko nas i izgubili smo na rejtingu, ali krećemo ispočetka, kaže Plazibat, dodajući da prate rad svoje stranke u EU parlamentu te i dalje imaju kontakt s rukovodstvom.
– Ne prati nas dobar glas, pogodili su nas međusobna svađa i raskol, ali sada krećemo ispočetka, naravno uz suglasnost stranke. U pregovorima smo sa SDP-om, podržavamo njihova kandidata za gradonačelnika Zadra Marka Vučetića, pa bismo nastavili suradnju s njima i Akcijom mladih s kojom smo izašli i na zadnje lokalne izbore. U pregovorima smo, ali nismo još dogovorili koaliciju jer moramo vidjeti na koji ćemo način izići na izbore, zaključuje Plazibat.