Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zbog Jadranke Elezović i muževa koji se (ne) bacaju u more, svi žele u kazalište

11.03.2021. 12:44


Unatoč otvorenim terasama kafića i, prema aktualnim epidemiološkim mjerama, dopuštenom omiljenom ispijanju kavica s prijateljima, Zadrani su ovih dana pokazali da im najviše nedostaje ‘prave doze kulture’, i to prije svega kazališnih predstava koje će ih opustiti i nasmijati.
Tako u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru telefoni ne prestaju zvoniti, a razlog je gostujuća, urnebesna komedija ‘Prvi muževi bacaju se u vodu’ iz produkcije nezavisnog kazališta Tvornice smijeha, iza kojeg ‘stoji’ poznati kazališno-bračni par – Jadranka Elezović i Matko Elezović.
Nakon hit-predstava ‘Lude žene’ i ‘Vesele žene Hrvatske’, jedan od najizvođenijih hrvatskih komediografa, Matko Elezović, u najnovijoj komediji ‘Prvi muževi se bacaju u vodu’, još jednom direktno i duhovito, ismijavajući malograđanštinu i primitivizam, ‘demaskira’ muško-ženske ljubavne odnose, dok se glumica Jadranka Elezović, iza koje je više od 40 godina uspješne karijere na kazališnim daskama, s jednakim žarom i vještinom ‘preodijeva’ iz uloge kućanice u poslovnu ženu, iz animir dame u bankaricu, još jednom pokazujući da iza svakog uspješnog, manje uspješnog i neuspješnog muškarca uvijek stoji – žena.
Kako su ulaznice za prvu izvedbu komedije planule u rekordnom roku, a interes za predstavu bio sve veći i veći, HNK Zadar je odmah reagirao i u raspored stavio čak još tri termina, koja su također rasprodana do posljednjeg mjesta. Zadrani i Zadranke su nakon sat vremena smijeha glumicu Jadranku Elezović ispratili dugim, glasnim pljeskom, a u tijeku su i dogovori za nove izvedbe u svibnju.