Za »Okusi baštinu« osigurano 478.809,89 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Starigrad provodi projekt
Kroz ovaj projekt se želi doprinijeti povećanju svijesti lokalne zajednice o potrebi očuvanja morskog okoliša i tradicije vezane uz more, povećanju konzumacije proizvoda lokalnog ribarstva i akvakulture, daljnjem unapređenju kvalitete turističke ponude destinacije kroz tematska događanja i gastro ponudu
Velimir BRKIĆ
Naglasak je na blagodati morske prehrane

Turistička zajednica općine Starigrad je započela provedbu projekta OKUSI BAŠTINU koji obuhvaća niz edukativnih programa i gastro turističkih manifestacija s primarnim ciljem vrednovanja, zaštite i promocije kulturne - maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture na području Općine Starigrad kao jedne od članica FLAG-a Tri mora.

Projekt je financiran sredstvima EU i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Sredstva za provedbu projekta u iznosu od 478.809,89 kuna osigurana su putem natječaja FLAG-a Tri mora a u okviru Mjere III.3. »Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi«. TZO Starigrad projekt provodi u partnerstvu s Općinom Starigrad, dok je tehničku pomoć u pripremi projekta Turističkoj zajednici pružila Razvojna agencija Zadarske županije Zadra Nova.

U razdoblju od travnja do rujna ove godine će se kroz ovaj projekt održavati edukativni programi za lokalnu zajednicu, praktične gastro radionice namijenjene ugostiteljima i školskoj djeci s roditeljima te niz gastro turističkih događanja za posjetitelje destinacije.

Uz to, projekt uključuje nabavku potrebne opreme i promidžbene aktivnosti.
Iako je tradicijski život na prostorima današnje općine Starigrad bio više vezan uz planinu, ne želi se zanemariti baština vezana uz more, kao ni važnost očuvanja morskog okoliša te blagodati morske prehrane. Danas su život i gospodarstvo značajno vezani uz morsku obalu i more što dovodi i do velikog pritiska na morska staništa pa je potreba očuvanja i pravilne valorizacije morskih resursa još izraženija.

Sveukupno, kroz ovaj projekt se želi doprinijeti povećanju svijesti lokalne zajednice o potrebi očuvanja morskog okoliša i tradicije vezane uz more, povećanju konzumacije proizvoda lokalnog ribarstva i akvakulture, daljnjem unapređenju kvalitete turističke ponude destinacije kroz tematska događanja i gastro ponudu, ukupnom gospodarskom razvoju i prepoznatljivosti LAGUR područja »Tri mora«.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno