Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Duvnjak: Čeka nas ozbiljan protivnik

11.04.2019. 07:42
Duvnjak: Čeka  nas ozbiljan  protivnik


"Čeka nas odlična atmosfera u dvorani i jedan ozbiljan protivnik koji je odigrao prošlo svjetsko prvenstvo na vrhunskom nivou.  Mislim da će biti zanimljiva utakmica i nadam se pozitivnom ishodu",  izjavio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak  na konferenciji za medije u Beogradu, dan uoči kvalifikacijskog dvoboja  za Europsko prvenstvo 2020. protiv Srbije.
Dvoboj koji su domaćini odlučili prebaciti iz dvorane Aleksandra Nikolića u mnogo veću Štark Arenu, bit će odigran u četvrtak s početkom u  18 sati, a domaćini se nadaju velikom broju navijača s obzirom da su  ulaznice za utakmicu besplatne.
Iako Hrvatska u Beogradu, kao ni tri dana poslije u Zadru, neće igrati u  kompletnom sastavu, Duvnjak je optimist.  
"Svi znaju da imamo problema s ozljedama i da imamo pomlađenu  reprezentaciju, ali mislim da kvaliteta nije upitna. Nadam se da ćemo to  pokazati na terenu", zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.
"Naravno da nam nije svejedno i nije lako igrati s reprezentacijom  Srbije koju poštujem, od trenera pa nadalje", rekao je izbornik naše  momčadi Lino Červar te zasuo suparničkog trenera pohvalama:
"Poštujem trenera Peruničića jer ga se vrlo dobro sjećam kao igrača.  Kakav je bio igrač, takav je i trener, jer je imao hrabrosti presjeći, dati priliku mladim igračima i odreći se možda i jačih imena. I ja sam to znao raditi. Znam da je to težak moment, ali znam i da se isplati."
Červar ne bježi od uloge favorita.
"Mi jesmo na papiru favoriti, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile.  To su posebne utakmice, s posebnim nabojem. Ako želimo polučiti dobar rezultat, mi moramo iznimno dobro igrati. Došli smo nekompletni,  fale nam vrlo bitni igrači, ali trener mora znati da oni kojima raspolažeš  su najbolji. Poštujem moje reprezentativce. Pokušat ćemo se oduprijeti  znajući da će biti složena utakmica, psihički možda malo teža za domaćina. Svjesni smo značaja utakmice, tog međusobnog susreta", rekao  je Červar i poručio da očekuje korektnu atmosferu.
"Prije godinu dana smo pokazali kao domaćini na europskom prvenstvu korektno ponašanje. To je mnogo lakše kad neki igrači igraju u istim  klubovima, druže se. Uostalom, nekolicini vaših reprezentativaca sam i  ja bio trener. Želim da pobijedi bolja ekipa i da sve bude korektno."
Nakon prva dva kola u skupini 2 kvalifikacija za EP 2020. godine Hrvatska je vodeća sa četiri boda, Švicarska ima dva, a Belgija i Srbija po jedan.