Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Juniori Gorana drugi u Hrvatskoj

Autor: Nebojša Gunjević

10.05.2010. 22:00
Juniori Gorana drugi u Hrvatskoj

Foto: Nebojša GUNJEVIĆ



Mlada momčad Gorana drugi je juniorski odbojkaški sastav Hrvatske. Mladići trenera Ivice Jelića u konkurenciji od sebe po godinama starijih sastava uspjeli su doći do finala gdje su izgubili od juniora Mladosti iz Kaštel Lukšića, tima kojega su pobijedili u finalu prošlotjednoga prvenstva Dalmacije.
Priznanje je dobio i Goranov tehničar, kadetski reprezentativac Bruno Šimunić, koji je proglašen najboljim tehničarom turnira. Najbolji igrača Mario Močić i najbolji napadač Mate Glaurdić iz redova su pobjedničke Mladosti iz Kaštel Lukšića.
Goran je u skupini pobijedio Rovinj i Brod, a izgubio od zagrebačke Mladosti te je kao drugi išao na prvaka druge skupine Zagreb. U polufinalu Bibinjci su pomeli Zagreb 3:0 te su se u finalu sastali s Mladosti iz Kaštel Lukšića, koja je u polufinalu uspjela pobijediti istoimenu zagrebačku momčad.
– Oduševljen sam nagradom i to me je ugodno iznenadilo jer se nisam ni nadao da bih je mogao dobiti. Svi smo super zadovoljni plasmanom – to je juniorsko prvenstvo a mi smo ipak kadeti. Već četiri godine zaredom osvajamo odličja i nadam se da ćemo ove godine osvojiti kadetsko prvenstvo – rekao nam je Bruno Šimunić, najbolji dodavač na turniru.
– Zadovoljan sam, dečki su stvarno pokazali dobru igru. Izuzetno sam zadovoljan igrom u polufinalu, kada je bilo najvažnije – mislim da su tu utakmicu prvi puta kao momčad odigrali bez greške. U finalu je bio malo slabiji prijem servisa, što je možda i odlučilo o utakmici. Zbog toga nismo mogli realizirati baš puno brzih napada. Malo se osjetio i umor nakon svih ovih utakmica. Sve u svemu sam zadovoljan i mislim da je to lijep uspjeh. To je ipak relativno mlada ekipa – četiri igrača iz prve postave su još kadeti i mogu još dvije godine igrati za juniorski sastav i to je prema tome jako dobar rezultat – rekao je Ivica Jelić, trener Gorana.
– Uspjeli smo zaustaviti jake bibinjske smečere i ipak su uvjeti malo drugačiji kad se igra na neutralnom terenu što naravno ne umanjuje uspjeh Gorana prošli tjedan. Mislim da je ovo bila naša najkvalitetnija utakmica jer dosta dobro poznajemo protivnika i uspjeli smo adekvatno tome postaviti igru. Ali bez obzira tko je prvi a tko drugi, ovo je veliki uspjeh dalmatinske odbojke – rekao je Nebojša Omašić – Bare, trener Mladosti iz Kaštel Lukšića.
Finale
GORAN1
MLADOST KL3
(18:25, 25:17, 18:25, 18:25)
POREČ – Dvorana Intersport centar. Gledatelja 400. Suci: Dean Poropat i Zoran Reljić (oba Rovinj).
GORAN: Fuzul, Bugarija, Frleta, B. Šimunić, A. Šimunić, J. Šimunić, Sekula, Lisica, M. Šimunić. Trener: Ivica Jelić.
MLADOST KL: Močić, Višić, Batarelo, Kostać, Jukić, Giljanović, Botić, Matković, Marčić, Lukas-Staničin, Glaurdić, Viculin. Trener: Nebojša Omašić – Bare.
Rezultati, skupina A: Goran – Rovinj 3:1, Mladost – Goran 3:2, Goran – Brod 3:2; polufinale: Goran – Zagreb 3:0 (25:17, 25:16, 25:17).