Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vlada bez komentara o DORH-ovim nagodbama

Autor: Jagoda Marić

10.05.2010. 22:00
Vlada bez komentara o DORH-ovim nagodbama

Foto: Zvonko KUCELIN



Odluke DORH-a makar se tiču i samog ubiranja novca u državni proračun u Vladi očito nitko ne želi problematizirati, a na lokalnoj razini za novac se borio jedino općinski načelnik Martin Baričević koji je o slučaju i izvijestio premijerku Kosor, ministra Šukera i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića
Odluku zadarskog Državnog odvjetništva o nagodbi s tvrtkom Alancommerce u iznosu od 1,6 milijuna kuna na ime naknade za eksploataciju kamena u općini Jasenice, iako su Državni inspektorat i Financijska policija izračunali da Alancommerce proračunu duguje šest milijuna kuna, jučer nitko u državnoj vlasti nije žali komentirati. Naknada za eksploataciju prihod je državnog proračuna a on je se odriče u korist općine i županije, no u Ministarstvu financija o nagodbi nisu željeli govoriti.
Ministar financija Ivan Šuker kazao nam je tek da on nagodbu ne može komentirati jer je nije ni vidio, niti je upoznat s detaljima. Iz toga se može zaključiti da DORH o nagodbi nije izvijestio one kojima novaca pripada iako je nagodba sklopljena prije dva mjeseca. Komentar nije bilo moguće dobiti ni u Uredu predsjednice Vlade Jadranke Kosor iako je i taj ured upoznat sa slučajem još prije mjesec dana, a zatražio je o njemu izvješće Državnog inspektorata i Financijske policije. Odluke DORH-a makar se tiču i samog ubiranja novca u državni proračun u Vladi očito nitko ne želi problematizirati, a na lokalnoj razini za novac se borio jedino općinski načelnik Martin Baričević koji je o slučaju i izvijestio premijerku Kosor, ministra Šukera i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.
Polovica novca od naknade za eksploataciju pripada Zadarskoj županiji, ali do zadarskog župana Stipe Zrilića jučer nismo uspjeli doći kako bi nam kazao je li on zadovoljan nagodbom po kojoj njegovoj županiji pripada manje od milijun kuna, iako su inspektori i financijski policajci zaključili da bi trebali dobiti oko tri milijuna kuna.