Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Lovilo se širom Zadarske županije

10.05.2011. 22:00
Lovilo se širom Zadarske županije


Od Benkovca do Sali i Vira pa do Zadra brojni ribolovci razvukli su svoje ribolovne štapove za što boljim plasmanom u klupskim prvenstvenim okršajima u borbi za mjesta za Županijsko prvenstvo


Prošlotjedni, subotnji i nedjeljni dani bili su  rezervirani za natjecanja Sipe  iz Benkovca, zadarskog Zubaca, Kornata iz Sali i Biskupljače iz Vira.
 Svi su se trudili, negdje  brojčano vrlo angažirani, negdje manje, ali svi vrlo zainteresirani za dobar plasman,  jer samo prva mjesta donose  prolaz za Županijsko prvenstvo. Bez obzira na to što je  bilo mnogo natjecatelja, a  mjesta za plasman malo, svi su  pokazali vrlo veliku volju i  neumorno zabacivali svoje  udice, nadajući se dobrom  ulovu.
Prvi krenuli Benkovčani
Članovi Sipe iz Benkovca  krenuli su u prvo svoje klupsko natjecanje, ali u natjecanje  panulom iz broda. Naime, to  nije disciplina koja je uvrštena  za županijsko natjecanje.
– Ovo nam je jedno zagrijavanje za nastupajuće discipline u lovu štapom s obale i iz  broda. Trebalo je ove starije  članove malo pokrenuti, kako  bi spremno dočekali lov iz  brodice i s obale, jer mnogo je  kandidata, a malo mjesta za  županijsko. Ovo im je dobro  došlo – kazao je predsjednik  kluba Ante Šuto.  
 Dodajmo da je nastupilo 11  natjecatelja, seniora, kojima,  bez obzira na to što je vrijeme  bilo vrlo povoljno, riba nije  bila naklonjena. Nakon desetak sati ribolova uspjeli su  uloviti samo šest primjeraka,  koja su prvoj trojici i donijeli  odličja i naslove klupskih pobjednika.                          Spretnije i sretnije ruke bio je Ivica Burić, koji je na  vagu donio tri ribe, Marin  Žepina dvije, dok je Ante Marinović uspio uloviti samo jedan primjerak, ali mu je taj  donio broncu.
Zubatac standardno
U subotu su se na Obali  kralja Petra Krešimira IV.  okupili najmlađi ribolovci zadarskog Zubaca, njih dvadeset, koji su u četiri sata ribolova nastojali uloviti što  veći broj primjeraka, jer je taj  broj davao mogućnost i težinskog učinka, a time i dobivanje propusnice za više,  županijsko natjecanje. Nastupili su juniori U-16, koji su uz  naklon lijepog vremena lovili  ozbiljno i koncentrirano, a  onda su nakon predaje ulova,  nestrpljivo očekivali razultate, odličja i konačan plasman.  Najzadovoljnija je bila, inače  najmlađi član ribolovne obitelji Bajlo, Estera, mlada  državna reprezentativka koja  je svojim ulovom gotovo dva  puta nadmašila svoje klupske  natjecatelje. Ulovila je 1.084  boda, a time i prvo mjesto. Svi  ostali malo su zaostajali jedan  za drugim. O plasmanu  odlučivali su grami, koji su na  kraju nekima donijeli i radost.
Probuđeni Saljani
Dugo ih nije bilo. Na natjecanjima niste ih mogli susresti, a onda odjednom bum.  Veliki broj natjecatelja, vrlo  dobro organizirano klupsko  prvenstvo, a nakon toga i lijepa i bogata fešta. Bilo je tu i  mladih i starijih, a i onih koji  su to natjecanje prihvatili kao  osobnu rekreaciju, davajući  svemu tome jedan poseban  ugođaj. Napomenimo odmah  da ih je bilo 39 i nastupili su  pod imenom “falšin” da ih se  ne bi pomiješalo s onima iz  regularnog i da im ne bi pokvarili plasman. Saljani su ovog  puta nastupili u disciplinama  lova sa štapom iz brodice za  seniore i U-21, dok su oni  najmlađi U-16 lovili s obale.  Kažimo da je ovaj njihov izlazak na “bojno polje” ribolova  pokazao veliku uspješnost u  lovu i te je količinski ulov  pokazao da je tu velik broj  majstora koji će mnogima pobrkati računice na Županijskom natjecanju.
Nastupilo je sedam natjecatelja u kategoriji U-16, dok  su u onoj starijoj od U-21 bila  samo četiri natjecatelja. Seniori, njih osam borilo se za  odličja.
 Najbrojniji na Viru su bili  seniori, dok su oni mlađi, U-16  i U-21 imali samo po jednog  natjecatelja. Veliku  volju ribolovaca nije pratila i ribolovna sreća, jer bez obzira na  njihov trud, ulov je bio skroman.
 


REZULTATI




Panula, Sipa Benkovac: 1. Ivica  Bulić 1300, 2. Marin Žepina 840, 3.  Ante Marinović 450;
Štap obala U-16, Zubatac Zadar:  1. Estera Bajlo 1084, 2. Luka  Mužanović 520, 3. Lovre Milin  404,  4. Luiđi Kotlar 400, 5. Ivan  Gospić 386;
Kornat Sali, U-16-štap obala:  1. Filip Raljević 1525,  2. Stipe  Grbin 800, 3. Paško Dominis 605,  4. Mihovil Maras 250, 5. Natalija  Šešelja 220 bodova                     U-21, štap  obala: 1.Frane Raljević  395,  2.  Sebastijan Jagić  370, 3. Šime  Ušalj 350, 4. Duje Burin 165;
Seniori štap brod: 1. Marin  Kapitanović 5835,  2. Marin Burin  5535,  3. Nikola Raljević 5100;
Seniori-falšin : 1. Jerko Maras  5420,  2. Luka Filipi  4065, 3. Šime  Filipi  3480;
Biskupljača Vir, Seniori štap  brod:  1. Josip Bakoš  493,  2. Toni  Pavić  286,  3. Frane Vučetić 137